Westworld (2. sezona) pogledan. Radnja u prvih nekoliko epizoda je dosta ubrzana, barem za WW standarde, poštena količina akcije i preživljavanja. Iz početka dobro funkcionira ali u jednom trenu to počne postajat zamorno i bude previše ekscesivnog nasilja, tako da su srednje epizode opet najslabije u sezoni . Peta epizoda je živa dosada, najgora epizoda cile serije. Ali zato su epizode 7-9 odlične, bez obzira na neke nelogičnosti. Finale nije loše, ali bome nije na razini maestralnog kraja prve sezone. Nedostaje pravi osjećaj kulminacije, previše je kronološki zbunjujuće, previše nekih twistova i nejasnoća, iskreno osta sam zbunjen, ali ne na dobar način.
Sveukupno mi je prva sezona bolja zbog čvršće i bolje izvedene priče, ali ima i ovde maestralnih momenta. I nešto vrlo bitno šta je itekako prije falilo - emocije. Bilo je suza. I dinamika između više-manje svih glavnih likova je odlična, pogotovo sam uživa u interakciji Maeve i Leeja, njegov razvoj mi jedna od dražih stvari u sezoni. I nevjerojatno je koliko obraćaju pozornost na detalje, nadovezuju se i na stvari s početka prve sezone koje su tad parile nebitne sitnice. Volim kad film/serija nagrađuje gledatelje koji baš obraćaju pozornost na sve živo.
Muzika opet rastura, Djawadi zna svoj posal. Efekti isto impresivni, s izuzetkom jedne stvari u prvoj polovici serije. I ne znam di su točno snimali, ali lokacije su apsolutno predivne.
Gluma i dalje vrh. Kvragu kako ona Wood dobro izvodi badass/zastrašujuće scene. I lik oko kojeg se vrti osma epizoda me ugodno iznenadija. Epizoda koja je počela ka neki filler ispala jedna od boljih u seriji.
I još neke stvari koje ću stavit u spojler.
Očekiva sam da će vratit Hopkinsa i drago mi je šta jesu, svaka scena s njim je pun pogodak. I iako znam da je besmrtnost jedna od glavnih tema ove sezone, mislim da su počeli previše forsirat ubijanje likova pa vraćanje, isto ka i otkrivanja da su ljudski likovi zapravo androidi. Baš tribaju ohladit s tim jer gubi svu težinu ovako. Shock value to više nema. Također, nekako mi je cili dio s vratima u virtualnu stvarnost bija više baca na Star Trek ili nešto tako, nego na relativno prizemljen i surov Westworld štih. U biti imalo mi je puno više smisla kad sam mislija da biže u stvarni svit, jer ne mogu se otet dojmu da ako ih je Ford tija odvest u taj nekakav virtualni raj, moga je to napravit na puno jednostavniji način. Šta ja znam, možda mi je nešto promaklo jer mi je stvarno bilo puno lakše pratit prvu sezonu.
Uglavnom, pomalo nespretno i nepotrebno zamršeno izvedena glavna priča i donekle mlako finale, ali definitivno ima svojih momenata, vrhunsku glumu i općenito produkciju.