Westworld je stvarno bombetina od serije, kolko me to bilo uvuklo to je strašno. Btw. daj mi malo još opiši taj The Night Of, usporedi mi s nečim, opće nisam upoznat ni s radnjom ni dojmovima o seriji.
The Night Of je jako dobar bućkuriš raznih žanrova pa tako kombinira elemente prison drame, court drame i krimića, a dodatan začin na sve su rasni odnosi oko kojih se vrti dobar postotak samih događaja. Riz Ahmed i John Turturro ubijaju u ulogama, serija je stvarno zanimljiva i ima ono nešto što te uvuče da odsjediš tih 9 sati u komadu bez ikakvih problema. Kreator je Steven Zaillan, znači jako dobar scenarij i dijalozi općenito. Ima i te neke elemente noir filmova, pogotovo u vidu kamere, koja je IMO na trenutke i premračna, ali ništa što bi previše narušilo atmosferu serije.
Taj cijeli dio u zatvoru je odrađen stvarno dobro, čitav svijet i način prilagodbe igraju veliku ulogu, a serija ne nudi definitivna rješenja što po meni daje samo dodatnu dozu kvalitete. Na kraju je na nama samima da odlučimo kako ćemo vidjeti čitavu situaciju što je samo plus.
...
Ja sam započeo s
Mr. Robotom i zasad mi je dobra serija. Još uvijek mi nije na toj razini na koju je mnogi uzdižu, ali zasad me dobro drži. Rami je genijalan i definitivno najbolji dio serije zasad, scenarij također dobar, a posebno me se dojmio način snimanja i kadriranje koje je toliko drugačije i s onim svojim pozicioniranjem likova stvarno daje dojam distorcije svijeta u kojem se sve događa. Užasno mi je to zanimljivo jer sam proučavao određene šprance kod kadriranja i upravo je to bio jedan dio rasprave. Kako se likovi uvijek centriraju na ekranu, jer pomicanje istih na sam kraj kadra odaje dojam nepravilnosti, što se zapravo ispostavilo kao totalni pogodak za ovu seriju. Samo me malo strah da kako serija odmiče malo forsiraju taj način.
Atmosfera također odlična, ima taj neki distopijski feel i totalno je u skladu s temom koju serija obrađuje. Vide se određeni ustaljeni oblici u samoj naraciji, ali ne uzimam to drugima za zlo, pa neću ni ovoj seriji.
Također, mislim da znam ko je lik kojeg glumi Slater, ali mislim da bi uskoro i trebao saznat preko serije pa ćemo vidjet jesam li u pravu.