Gledam paralelno Justified i Dextera. Mislim da sam si slucajno spoilao kraj cetvrte sezone Dextera jebemu mater. Inace odlicne oba dvije serije. Justified mi je ostala jos jedna sezona. Zasada su mi sve sezone Jf bile super osim pete koja mi je onako OK nista posebno. Dextera mi je bilo tesko gledat nakon Justifieda (koji ima dosta akcijei stalno se nesto desava), al kad se radnja rasplamsala sam dosao na svoje i sada gledam jednu od najdrazih serija i likova.
Peta sezona je najslabija, definitivno. Dobro krenula, ali se izgubila u nekim klišejima. Zato je šesta sezona vrh, za kraj su odlično pogodili sa Samom Elliotom.
FicoLegend Tzereen
Eh, sto vise gledam Leftoverse to manje vidim najbolju seriju ikad. Nakon pocetne 'odusevljenosti' serija me sve vise i vise zivcira.
Hoce li se ista ovdje objasniti? Ono sto su neki govorili za Lost se meni ovdje pocinje dogadjati. Imam dojam da scenaristi ne znaju sta bi vise. Dogadjaju se neke cudne, nelogicne stvari bez nekih objasnjenja. Odgovora nigdje, a pitanja sve vise. Kad je na rubu da predje u triler, vraca se u dramu i to me smeta. Ne treba biti triler, ali daj malo vise toga. I imam dojam da se stalno bori s identitetom. Ne zna jel bi bila 'realisticna' ili SF/fantasy. Da ne govorim o najbesmislenijoj organizcaiji ikad, Guilty Remnants. Steta sto ih cesce ne kamenuju. Iako su mi ispocetka bili zanimljivi, sve vise i vise mi se cine kao hrpa poremecenih budaletina. Mislim dat cu i dalje sansu seriji, ali nesto se podhitno treba promijeniti.
Mislim da si promašio bit serije čim tu realističnost/SF vidiš kao gubitak identiteta. Dobro, treba djelomice uzeti u obzir da nisi još ni prvu sezonu pogledao i ima dosta toga za izdogađati se. No svejedno, upravo je taj miks između realnog i nadrealnog ono što čini Leftoverse unikatnim. To nije neodlučnost niti bezidejnost, već je to poticaj na razmišljanje. Lindelof se pokazao kao zreli pojedinac svojim pristupom teškoj i kontroverznoj temi religije. Uzima najčešća gledišta i pokazuje im prosti prst i tjera sve na razmišljanje.
Neke odgovore ćeš dobiti, neke nećeš, kao i u stvarnome životu. Nemoj pristupiti ovoj seriji po njenom misteriju,
Departure je samo motiv, no ne i tema ove serije. Tema je borba racionalnog i iracionalnog prezentirana preko stanovnika Mapletona.
Shvaćam ako te dalje neće vući, prva sezona je nekima stvarno bila grbava iako meni osobno nije. Nije serija za svakoga i iskače od trenutnih trendova. Ima vjerne pratitelje, no nisu mnogobrojni. Serija je koja zahtjeva strpljenje, a nagrađuje propitkivanjem. Po meni je ispred svoga vremena, vremena u kojemu često dobivamo odgovore servirane na pladnju.