Steta kaj nisi dulje izdrzao sa Leftoversima. Nije dugacka. Samo 10 epizoda. I ima fora da ima par epizoda sa glavnom radnjom, a onda jedna epizoda fokusirana na jednog lika samo da malo ublazi pacing i ubaci dramaticniju notu i bolje shvacanje likova.
Najbolje u toj seriji (uz bas te dvije standalone epizode gdje dolaze do izrazaja glumacke sposobnosti ta dva lika) mi je cijela atmosfera i prekrasno i prikladno koristenje muzike. Taj soundtrack moram nabavit pod obavezno. Ak ces imat vremena, probaj izdrzat cijelu sezonu. Unikatno iskustvo.
The Killing ima ruznjikave glavne glumce, da Al je njihova kemija genijalna. Dugo nisam gledao tako dobro napisana dva glavna lika. Svaki skroz syeban na svoj nacin, ali se medjusobno savrseno nadopunjavaju. A druga stvar mi je ta divna kisna, melankolicna atmosfera Seattlea. (ja jako obracam pozornost na cijeli setting, atmosferu, soundtrack, pejzaze i takve stvari, naravno uz glumu i scenarij, ali vidim da dosta ljudi ne obraca pozornost na to)
Od britanskih sam zaboravio spomenuti i Luthera ranije (odlican Idris Elba) i The Missing koji je neka englesko francuska kolaboracija, te ce takodjer imati i drugu sezonu.
Edit:
Kako sam mogao zaboraviti Hannibala koji ima sve, glumu, scenarij, kameru, vizuale, brutalna i mastovita ubojstva! Bio je vrlo dobar u prvoj sezoni, ali u drugoj, uff! Postao genijalan!