Objavio/la: @matador
Pacific je dosta lošiji od BoB.
Više je rađen nekakav psihološki prikaza rata, propadanje psihe vojnika. A to mi nije bilo baš toliko zanimljivo.
To se i u BoB promatralo. Evo primjera radi, već mi dvije epizode padaju na pamet. Treća epizoda prati vojnika Blithea kako se prilagođava na događaje na bojištu. Šesta epizoda prati bolničara Eugenea Roea koji se isto tako pokušava nositi sa sve većim gubicima kako ljudi tako i ljudskosti usred zime 1944.
Samo kažem, nekako je to sve bila povezana cjelina kada pričamo o likovima. To je promatranje pojedinaca u jednoj jedinici. Pacifik je otišao u tom smjeru gdje je svako malo uvodio nove likove, a stare micao. Što ponovno ima svoju određenu prednost gdje se prikazuje ta izmjena vojnika u ratu, no isto tako i gubi na mogućnosti povezivanja s likovima.
Objavio/la: @brijac
Meni isto puno bolji BoB od Pacifica, ali nije mi ni ova druga bila loša.
Moram još pogledati Generation Kill za koju mi neki kažu da je najbolja ratna serija.
Možda je bolje nazvati ju najautentičnijom jer je direktan rezultat knjige novinara koji je proveo vrijeme u vojnoj jedinici. Mnogi vojnici su rekli da su imali dojam da je dokumentarac više nego li serija, što ponovno se povlači na to da je autor same serije David Simon – stvaratelj Žice za koju se također često govori kako podsjeća na dokumentarac.
Osobno preferiram serije, filmove, igre, što god, stavljati u "krugove", nekakva područja slične kvalitete, a onda među njima ne gledam koji je bolji ili nije jer svaka ima svoje nijanse koje daju prednost svakome podjednako, stoga mi je teško reći i koja mi je bolja serija između BoB i Generation Killa, no potonja se bez problema može staviti rame uz rame s BoB-om. riječ je o jednoj od najboljih mini-serija svih vremena.