Mislim da ne shvaćaš kolko je teško živjet sa 4mbps internetom u današnje doba.
Kad ti 720p video buffera svake tri sekunde na youtubeu gdje je kompresija veća nego na nekom .rar fajlu.
Kad ti se gleda neka serija uvijek se trebaš dva dana ranije sjetit skidat jer možda se skine do sutra kad će ti se gledat, a možda tek u tri ujutro. Više puta ti se više ni ne gleda to kaj si skinuo.
Dodaj još i članove obitelji koji znaju kaj je torrent i znaju kak se gasi, a konstantno hoće gledat Grey's Anaromy online i imaš apsolutno nepodnošljivu situaciju kaj se tiče preuzimanja piratskog sadržaja.
I onda ti dođe Netflix koji ti daje tonu odličnog contenta u 1080p bez sekunde load timea, one sekunde kad ti se hoće i nemaš baš puno dvojbe.
Iako imam optiku, kod mojih je još uvijek bakrena žica i 7 Mbps. Veselje je najveće kada nešto kod njih skidam sa Steama. Ali to je ništa za vrijeme kada sam se vukao na 1 Mbps i kada bi se jedna X360 igra od 7 GB skidala skoro čitavu noć na laptopu. Ali čak i tada sam znao nabiti oko 100 GB prometa.
Na stranu kapacitet igara koji stalno raste, s filmovima i serijama je puno tolerantnije i skok s SD rezolucije na HD ili THD i nije tako teško pao. Još danas imaš i x265 codec koji će očito uzeti najviše maha kada materijali počnu u većoj mjeri izlaziti u 4K rezoluciji.
Za YT se slažem, ali to šteka i kada ne bi trebalo.: ( Sharing malog bandwitha je još užasniji.