E taj Hill House sam i ja krenuo sad kak se blliži Halloween.
Mislim da je puno ime Haunting of Hill House.
Oduševljen sam, zaista oduševljen. Da, na prvu je to klasična priča o ukletoj kući koje sam gledao već nekih 30 godina od poltergeista, amytivillea i ne znam čega. Ali način na koji je snimljeno, režirano i odglumljeno, ovo diže na stepenicu kultnih serija. Možda prva horror serija nakon Hannibala koja mi je za devetku.
Baš ta tragična peta epizoda je bila odlična na svoj način, ali zato šesta briljira režijom. Sat vremena serije u samo 4 scene. A ima pregršt odlazaka u prošlost, a svejedno u neprekinutim kadrovima. I fora je kaj skoro svaka epizoda ima svoje easter eggove u vidu skrivenih duhova negdje na ekranu od kojih neke fakat nisam skužio dok nisam naišao na taj članak i ponovo pogledo scenu.
Cijela poanta serije i nije toliko scary priča. Ima tu i tamo lijepih jump scareova, ali ne, nije prestrašna serija po tom pitanju. Strašna je zbog onog, puno realnijeg elementa - prikaza disfunkcionalne obitelji gdje doslovce svaki lik ima svoje kosture u ormaru i nije se spreman nositi s njima.
Btw, šteta kaj ti Hannibal nije sjeo.
Meni on nikako nije za usporediti s Mindhunterom, a kamoli s CSI-style serijama. Vrlo neobična ideja, ali dobro. Na neki se način valjda sve može usporediti. Hannibal je fakat unikatna serija. Trilera sam se isto nagledao ko životinja u svom vijeku, ali ovako briljantno posložene kockice (naročito pred kraj prve i cijelu drugu sezonu), maštovita i svirepa te prekrasno snimljena ubojstva, odlična muzika, te genijalan casting stavljaju ovu seriju stepenicu-dvije iznad bilo čega sličnog. Kolko god volim i Mindhuntera i True Detective.