TV serije su danas sve zastupljenije i možemo reći kako su skoro došle do filmske produkcije. Serije su odličan način za ekranizaciju nekih stripova ili prebacivanje nekih većih ideja na male ekrane.
Recite što pratite, napišite nešto o tome, razglabajte i slobodno bacite koju preporuku ili neki zanimljivi članak.

Evo da probijem led. Glupo mi je pisat ono što pratim u 1. post... To bi ionako trebao biti samo neki uvod.

...

Arrow

Trenutno mi najdraža serija koja se emitira. Serija prati stripovskog junaka Green Arrow tj. Olivera Quenna. Serija je trenutno u 3. sezoni, a ono što je dosad prikazano je po meni vrhunski napravljeno. Iako je serija krenula malo sporije brzo su prešaltali u veću brzinu i napravili izvrstan zaplet već u 1. sezoni. 2. sezona sve je to podigla na novi, veći nivo, kako produkcijski tako i pričom. Trenutno se prikazuje, kako sam već naveo 3. sezona koja je stvarno vrhunska i ide u dobrom pravcu trenutno. Likovi su stvarno fenomenalni, a glumci likeable. Kroz ove 3 sezone uvedeno je mnogo novih likova i cijeli taj DC Universe se prilično širi. Čak su napravili i posebnu seriju Flashu kojeg su nam predstavili baš preko ove serije... ali o njemu ću nešto kasnije pisat. Negativci su stvarno odlični, rekao bih možda i jedni od najboljih u zadnje vrijeme, bar što se tiče comic book serija.
Iako serija ima dosta cheesy momenata i nekih pretjerivanja te dosta filler epizoda meni je na pun pogodak i svaki tjedan veselim se izlasku novih epizoda. Nešto najsličnije Nolanovom Bat-u.

The Flash

Serija je nastala nakon uspješnog predstavljanja Flasha u seriji Arrow. Naravno pratimo lik Barry-a Allen-a i njegove avanture kao Flasha. Serija vuče dosta poveznica s gore spomenutom serijom, ali je više lighthearted. Likovi su stvarno fenomenalni, cijeli cast je pogođen kako spada. Serija je tek u 1. sezoni, ali priča je stvarno odlična iako je baš prošli tjedan postala dosta komplicirana. Već su iskoristili dobre plotove iz nekih značajnijih Flash stripova tako da treba vidjet kako će dalje. Iako to nije nikada problem u stripovima pošto postoje milijarde story arcova. Još jedna od najdražih mi serija trenutno. Ako vam se sviđa Arrow svidjet će vam se i ovo.
+ Tu i tamo dobijemo Arrow/Flash crossover epizode koje su uvijek epic.

TWD sam pogledao prve 3 epizode 5. sezone pa sad čekam da sve izađe da pogledam u komadu. Iako je pao u kvaliteti nakon nekog vremena još uvijek mi je zanimljiv.

Shameless također čekam da sve izađe. Serija je vrh. Vjerojatno jedna od najboljih koja se trenutno prikazuje. Stvarno bi preporučio svima da joj daju šansu. I ono što ja najbolje od svega. Nekako uspijevaju biti bolji svake i svake sezone. A ova sad je 5.

Ima ih još dosta koje pratim, ali i onih koje namjeravam u budućnosti. Jednostavno ih je previše da se sve poprate.

7 dana kasnije

Lijepo je bit jedini čovjek na forumu koji prati serije.

Pogledao u zadnja 3 dana 4. sezonu Suits-a i moram reć da sam oduševljen. Pogledao sam 1. epizodu 4. sezone još prije par mjeseci i nije me uhvatilo, ali sad sam odlučio pogledat ponovo, ali ovaj put sve u komadu i nisam zažalio. Svaka im čast na izvrsnom scenariju kroz cijelu sezonu. Rijetko koja serija uspijeva zadržati kvalitetu kroz više sezona, a oni su definitivno uspjeli. Možda su čak i podigli ljestvicu. Užasno zanimljivi slučajevi, a pogotovo onaj u prvom dijelu sezone. Gluma top-notch. Stvarno mi nije jasno kako se ova serija tako zaobilazi kod razno raznih nagrada. Likovi su čudo i sama njihova karakterizacija je stvarno vrhunska.
Veseli me vidjet što nas očekuje u idućoj sezoni, ali sada slijedi ono najgore... čekanje.
To ne volim, a pogotovo u ovoj seriji koja se bavi tim odvjetničkim stvarima. Dok dođe nova sezona zaboravim skoro sve iz prijašnjih, a onda bace neku referencu na neku od prošlih sezona, a ja se bezuspješno pokušavam sjetit o čemu se radi.
Inače, tko nije pogledao seriju neka joj da šansu. Stvarno je vrhunska serija.

...
Sad kad su sve epizode TWD-a izašle mogu i to u miru pogledat, tako da je to iduće. :)

A u Arrow-u shit just got real! 8)

Za one koji gledaju Arrow (ako ima takvih). Trailer za zadnjih 5 epizoda 3. sezone.
http://www.youtube.com/watch?v=1Wgl9WvRvSY

Ježim se dok gledam.

Ahh, da je barem vise vremena :)

Cekam Better Call Saul da zavrsi sezona pa da pogledam u komadu. A na cekanju su:
Treca sezona pa na dalje GoT
Druga i treca The Americansa
Boardwalk Empire 2+
Homeland 3+
Itd...

Sent from Tapatalk.

Better Call Saul i ja čekam da sve izađe pa da pogledam.
Homeland je 4. sezona izvrsna, a i zadnji dio 3. sezone isto tako.

Ima još toliko serija koje bi htio pogledati, ali jednostavno nemam vremena kako si i sam već rekao. Stvarno danas ima toliko vrhunskih serija da je nemoguće sve popratit. Ne znam da je ikad bio ovoliki izbor.

Evo da i ja malo prokomentiram.
Na Rebootu sam dobio permu negdje pocetkom 11. mjeseca, bas kad sam krenuo s 5. sezonom Breaking Bada, pa nisam stigao iskomentirat. Uglavnom, odusevljen sam i 5. sezonom ujedno i najboljom. Zadnje 4 epizode su vrh pogotvo Ozymandias i Felina.
Serija je genijalna, prica fantasticna, kao i likovi... Transformacija iz Waltera u Heisenberga nije mogla biti savrsenije napravljena. Jednostavno najbolja serija koju sam gledao. Najdraze epizode su mi Pilot i Felina. Savrsenije otvaranje i zatvaranje serije od ove ja mislim da nece biti.

A prek zime (praznika) pogledah i LOST i to u 2 tjedna. Kvalitetom mozda malo slabija od BB-a, ali LOST mi je ipak drazi. Nema do otoka. I tih genijanih likova (Jack, Sawyer, Locke, Desmond, Hurley, Kate i ostali <3). I price. I cliffhangera. Ahhhh, suze mi krenu. Jednostavno obozavam LOST <3

Pogledao u šusu sve sezone  Breaking Bad...
Gleda se Vikings a čeka Falling  Skies

Sent from my GT-I9505 using Xparent Skyblue Tapatalk 2

Ja sam Arrow odlučio prestati pratiti zbog nedostatka vremena. I nekako mi se činilo da neće biti vrijedna mog vremena, no nakon vaših dojmova možda se predomislim.

Pratim Vikinge i Black Sails. Svaki tjedan odgledam obje.

Najbolje serije Breaking Bad, True Detective i Band of Brothers

Pogledao u šusu sve sezone  Breaking Bad...
Gleda se Vikings a čeka Falling  Skies

Sent from my GT-I9505 using Xparent Skyblue Tapatalk 2
Daj malo dojmova, lega.

@Torla, dobro si me sjetio da trebam i True Detective stavit na listu.

Sent from Tapatalk.

Trudim se gledati što manje holivudskih serija, velikom većinom nisu vrijedne vremena, ili počnu dobro pa se raspadnu zbog komercijalizacije.

Zato sam u zadnje vrijeme pogledao:
- Broadchurch
- The Fall
- Sherlock
- Bridge (Bron) - dansko-švedska, izvrsna serija
- Top of the Lake

Od američkih preporuke za Fargo, Banshee i Justified, odlične su sve. Blacklist je bio odličan prvu sezonu, druga je već postala dosadna.
American Horror Story - što sezone odmiču to sve lošije i lošije. Prva super, druga vrlo dobra, treća jedva prolazno, četvrtu odustao.
Sad planiram pogledati Orphan Black i Americans, čujem sve najbolje o tim serijama.

Ove britanske su sve odlične koje si naveo, pa ti dajem preporuku još i na Happy Valley. A ako si za nešto malo drugačije, ali opet odlično - Utopia i Black Mirror.
Od US serija, daleko najbolje su Homeland, Leftovers, Americans i malkice losije Suits i Killing.

Ove britanske su sve odlične koje si naveo, pa ti dajem preporuku još i na Happy Valley. A ako si za nešto malo drugačije, ali opet odlično - Utopia i Black Mirror.
Od US serija, daleko najbolje su Homeland, Leftovers, Americans i malkice losije Suits i Killing.
Leftovers sam odustao nakon dvije epizode, preubitačno, razočarala me premisa i izvršenje.
The Killing gledao prvu sezonu, ali nisam mogao dalje gledati onu glumicu...

Black Mirror odgledao - par super epizoda, par besmislenih.

Happy valley - vidim da još nije bila druga sezona. Pričekat ću da to prikažu pa onda sve u komadu.

Steta kaj nisi dulje izdrzao sa Leftoversima. Nije dugacka. Samo 10 epizoda. I ima fora da ima par epizoda sa glavnom radnjom, a onda jedna epizoda fokusirana na jednog lika samo da malo ublazi pacing i ubaci dramaticniju notu i bolje shvacanje likova.
Najbolje u toj seriji (uz bas te dvije standalone epizode gdje dolaze do izrazaja glumacke sposobnosti ta dva lika) mi je cijela atmosfera i prekrasno i prikladno koristenje muzike. Taj soundtrack moram nabavit pod obavezno. Ak ces imat vremena, probaj izdrzat cijelu sezonu. Unikatno iskustvo.

The Killing ima ruznjikave glavne glumce, da Al je njihova kemija genijalna. Dugo nisam gledao tako dobro napisana dva glavna lika. Svaki skroz syeban na svoj nacin, ali se medjusobno savrseno nadopunjavaju. A druga stvar mi je ta divna kisna, melankolicna atmosfera Seattlea. (ja jako obracam pozornost na cijeli setting, atmosferu, soundtrack, pejzaze i takve stvari, naravno uz glumu i scenarij, ali vidim da dosta ljudi ne obraca pozornost na to)

Od britanskih sam zaboravio spomenuti i Luthera ranije (odlican Idris Elba) i The Missing koji je neka englesko francuska kolaboracija, te ce takodjer imati i drugu sezonu.

Edit:
Kako sam mogao zaboraviti Hannibala koji ima sve, glumu, scenarij, kameru, vizuale, brutalna i mastovita ubojstva! Bio je vrlo dobar u prvoj sezoni, ali u drugoj, uff! Postao genijalan!

Bistric
ja bi ti preporučio Shameless. Ima i britanska verzija koju nisam gledao, ali počni s američkom... Ima manje sezona zasad. I ovo što si rekao kako kvaliteta pada kroz sezone, ovdje to nije slučaj, kvaliteta im raste svakom sezonom. Ista stvar i sa Suits-ima.
Tako da, ako imaš vremena, pogledaj. :)

Uhh, ubili ste me u ovih 24 sata postova. Izgleda da cu trebat obnovit Netflix pretplatu :)

Sent from Tapatalk.

ja bi ti preporučio Shameless. Ima i britanska verzija koju nisam gledao, ali počni s američkom... Ima manje sezona zasad. I ovo što si rekao kako kvaliteta pada kroz sezone, ovdje to nije slučaj, kvaliteta im raste svakom sezonom. Ista stvar i sa Suits-ima.
Tako da, ako imaš vremena, pogledaj. :)
Nisu mi zanimljive tematike.

Uhh, ubili ste me u ovih 24 sata postova. Izgleda da cu trebat obnovit Netflix pretplatu :)

Sent from Tapatalk.
Sto ti ne rade torrenti?

Imam cak i acc na BTN-u ali neda mi se vise zahebavat (s PC-a na stick, pa titlove skidaj, pa syncaj itd..), pa gubim korak s serijama. Ovako samo upalim TV i bezbrizno pogledam jednu-dvije ep prije spavanja.

Sent from Tapatalk.

E da. Zaboravih fenomen od serije - Breaking Bad. :)

trenutno pratim :

vikings , helix , black sails , grimm , flash , arrow

inače pratim dosta popularnih serija , neke su završile  , neke čekam da započnu sa emitiranjem ponovo poput game of thrones

ako nekog zanima nešto da nije pratio , neka slobodno baci oko  na te serije ,možda mu se dopadnu

alphas , last resort , the 100 , the last ship , revolution , gotham