Proizvođač/izdavač: Square Enix
Žanr: MMORPG
Platforme: PS4, PS3, PC
Datum izlaska: 27.8.2013. (PS3, PC), 14.4.2014. (PS4)- druga verzija originalnog Final Fantasyja XIV koji je dobio slabe kritike; A Realm Reborn donosi novu priču, novi engine, poboljšani gameplay i sučelje- priča igre je smještena u svijet Eorzea, pet godina nakon događaja iz izvorne verzije
GAMEPLAY
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is a MMORPG and features a persistent world in which players can interact with each other and the environment. Players create and customize their characters for use in the game, including name, race, gender, facial features, and starting class. Unlike in the original release, players may only choose to be a Disciple of War or Magic as a starting class—Disciples of the Hand and Land are initially unavailable. Players must also select a game world for characters to exist on. While servers are not explicitly delineated by language, data centers have been placed in the supported regions (i.e., North America, Europe, Japan) to improve the communication latency between the server and the client computer and players are recommended to choose a server in their region. Regardless of server or language, the game features a large library of automatically translated game terms and general phrases which allow players who speak different languages to communicate.
INTERFACE
The user interface and game controls are different between PC and home console versions. PC players have the option of using any combination of a keyboard, mouse, and controller to play, and the system is navigated via point and click windows. PlayStation 3 players may use a controller by itself, or a controller and keyboard combination; PlayStation 4 users may also connect an external mouse via USB. Navigation on the PlayStation versions of Final Fantasy XIV is accomplished via an XrossMediaBar-like interface, called "Cross Hot Bar", due to PlayStation users' familiarity with the set-up. This bar is used to access all menus, maps, logs, and configuration options. The head-up display for both versions includes a message log, party status menu, mini-map, and action bar. The player may customize location of all of these elements.The action bar and battle command input method differs slightly between the PC and PlayStation versions. The PC version supports both point and click and number pad selection of commands or macros from the action bar. Macro commands are customizable sequences of actions that allow players to execute complex maneuvers with precise timing. The Cross Hot Bar on the PlayStation versions instead maps the action bar and macros to shortcuts located in four horizontally arranged icon sets in the lower part of the screen. These are the grouped and accessed through a combination of the L2 and the R2 buttons and the directional pad or the face buttons. Using each shoulder button to cycle through the cross sets, players have quick access to commands. This interface is also available to PC players who use controllers.
http://en.wikipedia.org/wiki/Final_Fantasy_XIV

pva ekspanzija za FFXIV: A Realm Reborn pod naslovom Heavensward dolazi 23.6.2015.The expansion will increase the level cap to 60 for all disciplines. A new playable race, the draconic Au Ra, and multiple new jobs will be introduced to the game. One new class has been announced for each of the three roles: the Dark Knight for Tank, the Astrologian for Healer, and the Machinist for ranged damage. All new Primals will appear in the game, including at least one Primal created just for Final Fantasy XIV - the first of these being Ravana. New dungeons and new raids will appear. A new feature will allow Free Companies to create their own personal airships. In at least some expansion zones, players will be able to use flying mounts, including black chocobos, personal-scale airships, the collector's edition griffon and a dragon who is important to the story of Heavensward. http://finalfantasy.wikia.com/wiki/Final_Fantasy_XIV

Kupio za ps3 ali nikako nisam uspio natjerao onaj token da radi. Stalno me vratilo u krug i nikako dobiti fakin dopuštenje da igram. A htio sam plaćati mjesečnu pretplatu i igrati i sve. Šmrc.

Ja sam se prijavio kao beta tester za PC verziju. Odobreno mi je, dobio kod, nikad ga nisam iskoristio.

Sada, mjesecima kasnije, SquareEnix nudi svim novim igračima trial od 14 dana s, naravno, nekim ograničenjima (max level 20, nemogućnost slaganja grupe, itd.) ali kako sam ja registriran kao PC user kod njih ja taj trial više ne mogu koristiti, iako bih ovaj put igrao PS3 verziju.

Uglavnom, sada se bojim i kupiti igru jer neznam da li bi mi uopće i radila s ovim mojim SquareEnix accountom ili bih bio prisiljen praviti novi. J*** ih.

U procesu sam skidanja free triala za PS3. Bit će to moj prvi susret s MMORPG žanrom.

2 godine kasnije
godina kasnije

Pozdrav ljudi,

zanima me da li netko igra FF XIV? Ako ima koji server koliko vas je i tak neki info.

Ako ne igrate, da li biste igrali?

Htio bi počet igrat al neda mi se solo ili s puberima kao i sve do sad (WoW, Dota 2, CSGO, PUBG) pa me zanima da li ima interesa da nešto pokrenemo/napravimo!

Odgovorite u temu, na mail ili pp!

pozz

Majstore topik vec postoji, i to u tocnom podforumu, multiplatform: http://www.ffa.hr/forum/multiplatform/final-fantasy-xiv-a-realm-reborn/
Ajd novi si pa mozda ne znas, ali ubuduce upotrijebi trazilicu prije nego otvoris topik za stariju igru :

I da ti odgovorim na pitanje, jedno 99.9% sam siguran da ti tu igru ovdje nitko neigra. Ja sam vjerovatno jedini koji ju je ozbiljnije igrao... i ne, nemam namjeru vracat joj se, ako te slucajno zanima. Tako da ces se nazalost morat zabavit solo ili sa randomima kao sto sam i ja. No community i igraci su bili jako dobri za vrijeme mog igranja pa nebi trebao biti problem naci ok ekipu tj guild ingame, nema veze sto su stranci :)

2 godine kasnije

Igra ce imati New Game+

https://square-enix-games.com/en_US/news/final-fantasy-xiv-shadowbringers-patch

godina kasnije
5 dana kasnije
Sorcerer je promijenio naslov Final Fantasy XIV.

k
Trailer je prebrutalan. Endwalker ce biti odlican kao i prijasnje ekspanzije za FFXIV. Square Enix je napravio sjajan posao sa FFXIV.

10 dana kasnije

Već dugo vremena želio bi nabaviti PS4 verziju, ali ne znam da li moram plačati određenu mjesečnu preplatu ili je dovoljan PS Plus?

mjesec kasnije
    6 mjeseci kasnije
    7 dana kasnije

Ima li aktivnih igrača ovdje? U igri sam već dvije godine, imam lika na Lichu i sada na Omegi pa se javite 😃

Ceka se expanzija 🙂 Igram vec 6-7 god "umjereno", kad ima friskog contenta.

Sto se aktivnih igraca ovdje tice, nikad ih bas nije bilo, nazalost.

Soul šteta, valjda će se igra opet malo aktualizirati kad izađe Endwalker za nešto manje od 2 mjeseca. To tada imam još za riješiti dio Stormblooda i Shadowbringers.

Picek Znaci imas jos dosta toga, taman da popunis ta 2 mjeseca 😃

Soul baš tako, po onome što sam čuo će mi biti taman dovovoljno 2 mjeseca da završim STB i SHB ukoliko pratim samo MSQ. Kako sam napravio preorder za Endwalker dobio sam i earring koji boosta XP za 30% do 80-tog levela tako da će i to pomoći.

2 mjeseci kasnije
          12 dana kasnije

Picek platit cu ja sub ali dok dignem sve klase. Sad dizem DKa. Big dick poolanje u dungeonima

8 dana kasnije

@Picek nije mi dalo mira. udario sam 10980 na Oceanu. Još sam sjebo što nisam udario 3 moocha tokom spectrala. običan mooch je bio 400 large još više. Potencijalno sam mogao udarit 16-17k.

😃
          😃
          😃
          1 / 4
          a imao sam doslovno delfine galebove jebeni spektral i jos buff. Znači znači strašno. I ja brzopleto sjebem najjači mooch ikad al neka. Mount je tu

Danas dignuo minera i botanista 60 i fali mi jos 350 scripa da uzmem main i offhand za bota. Ostalo sve ilevel200 🙂 taman cu rijesit sve colectibles sto se moze ovaj vikend i dok dignem kraftingse sve na 60 i rijesim MSQ kupit cu endwalkera. Necu ga uzimati jos jer nema smisla. Ako uzmem Endwalkera sad nemam pristupa ekspanziji sve do finalnog izlaska ekspanzije. Ovo je sad early access doslovno. za preorder. tbh do ful izlaska vjerojatno stignem i dignuti većinu klasa do 50 barem.

@fensisuperstar ako si igrao ovaj vikend, jesi imao problema sa serverima?

Kako je izašao Endwalker early access serveri su padali ko kruške, uspio sam jedva 10min nešt odigrati.

Picek Cura se nije uspjela logirat od kad je dosla ekspanzija. Vidim da ce davat i tjedan dana pretplate zbog problema sa serverima. Mislim da je raspad wow-a povecao broj igraca daleko iznad onog sta su predvidali.

sanzo igram na Omegi i uglavnom queue bude 30-50 igrača. No kako je u petak izašla ekspanzija, ako uopće uspijem ući u data center i da mi se ne crasha, queue bude 4.000-5.000 igrača 🤣

@Picek pa jebote ja sam na omegi. daj me nađi i dodaj na FL jer sam ja sprout trial pa nemrem kurca 😃

jučer počeo levelirati ovog smrada od gladijajatora

@sanzo jbt tko bi rekao da jedan streamer moze pokrenuti takvu navalu.