Imam dugi i kratki odgovor.
DUGI ODGOVOR:
Kada ljudi opisuju Symphoniu, mnogi kažu da je ona za Tales serijal isto što i sedmica za Final Fantasy serijal. Znači, ili strašno precijenjena igra ili najbolja u serijalu. Često ju vidiš ljudima na listi, u vrhu, zajedno sa Vesperiom. Ja, kao osoba koja često kontrira, ovaj put ne mogu i slažem se sa tim komentarima.
Symphonia je prvobitno izašla za GameCube (i PS2, ali samo u Japanu). Četiri ili pet puta sam ju prešao na Kjubu, dva puta na Dolphin emulatoru nakon što sam prodao GC, te još par puta na PS3 za platinu jer zahtijeva više prelazaka (3 ili 4, nisam siguan). To je igra koju ćeš igrati bez beda 50 sati, bez da obavljaš nešto side questova jer je zbilja velika.
Naravno, ne mogu ti garantirati da će ti se svidjeti.
KRATKI ODGOVOR:
Na mojoj listi top 10 RPG-a svih vremena, Symphonia bi bila pozicionirana 6. ili 7. Obavezno odigraj.
Nastavak (Dawn of the New World) nije nešto dobar, meh je, te bih ti savjetovao da igraš ''pravi'' nastavak nakon Symphonije, a to je Tales of Phantasia. Da, Phantasia je prvi Tales naslov ikad izašao, a Symphonia je (daaaavni) prequel te igre.
Hearts nisam igrao jer je blokiran na Vita TV konzoli, a originalna 3DS verzija je izašla samo u Japanu.
Graces f ima treš priču, ali borba je jako dobra i igra je zadovoljavajuća. Preporuka.
Xillia mi je nekako odsrednja i dosadna. Nastavak mi je puno bolji, iako glavni lik ne priča, jer ima puno više humora (makar je sama igra ozbiljnija od jedinice). Probaj Xilliu i ako ti se svidi, definitivno nabavi dvojku.
Zestiriu izbjegavaj.
Uostalom, kako ne voljeti igru sa ovakvim soundtrackom?
https://www.youtube.com/watch?v=snlWlIjdEWg&index=30&list=PL8C4A0B6360BB2B3C
Šteta što kolega Ultimate Kratos nije previše aktivan na forumu, siguran sam da bi volio nešto reći o toj igri.
EDIT 2:
Zaboravio sam spomenuti da igra malo ''baca'' na FFX po pitanju ________ (ne želim spojlati; vidjet ćeš nakon par sati igranja na što mislim).