foggy
Zadnje sam igrao Personu 3 i vrhunska mi je. Personu 4 (PS2) imam, ali ju još nisam igrao. Personu 5 sam bio počeo i odustao. Što se tiče turn baseda FFX dajem prednost (to je samo moje mišljenje). Isto kao što velika večina govori da je Junction i draw sistem iz FF8 užasan, osobno ih smatram vrhunskim mehanikama, a Junction sustav smatram najboljim sustavom razvijanja likova u JRPG-u.
Tales of, preferiram stare odnosno Symphoniju, Abyss, Graces f (one sa PS1 nisam igrao), Vesperiju imam ali sam ju stavio na stand baj. Gameplay je dobar, čak i vrlo dobar, ali likovi i priča su mi loši i dosadni i ne da mi se igrati zbog Estelle koja je užasno iritantna. (Stao sam kad ideš u onaj glavni guild town). Ove nove ne preferiram počevši od Xillie 1 koju mogu odigrati, ali nije to to.
Star Ocean 3 je solidan, nisam ga završio, ali uzeti ču ga na PS4 preko storea na nekoj akciji, dok u SO4 valja gameplay i svijet, odnosno grafički spektakularna igra, dok su priča i likovi užaš s naglaskom na likove (izuzev nekih naravno).
I druge igre su PS2, ali Suikoden 5 ga dere po tim loadinzima nakon svega, od promjene ekrana, borbe ne znam čega sve ne. Suikoden 1-3 smatram najboljima, čak i trojku koju dosta ljudi ne voli, osobno najbolji Suikoden. Suikoden 3 > Suikoden 2 > Suikoden 1 > Suikoden 4 > Suikoden 5. Četvroka i petica su mi tu negdje, moram odigrati oba ponovno da se odlučim koji je bolji, ali za sada lagana prednost četvorci. Tactics je vrlo dobar, ali drukčiji žanr pa ga ne ubrajam na listu.
DQ11 jednostavno ne mogu. Previše animea, previše turn based. Možda jednom.
The Last Remnant (PS4 remaster) - spektakularna igra. Nedavno platinirao. Gameplay mehanika top, jednostavno top. Fan sam hardcore JRPG-eova i hardcore igračih mehanika zato i preferiram tri-ace-ove igre i fan sam igara kao Baten Kaitos, Radiata Stories, Valkyrie Profile 2: Silmeria, Infinite Undiscovery, Last Remnant, Resonance of Fate.
Rogue Galaxy nije hardcore, ali ima taj akcijski zanimljiv štih pa ga ubrajam u neku vrstu favorite-a.
Lost Odyssey je FF na X360. Sviđala mi se glazba, svijet, likovi i gameplay. Priča osrednja kao i glavni negativac.
To je samo moj osvrt na spomenute igre, svatko ima svoje što preferira.