Zavrsena Grandia 2 remaster na Switchu, skoro 40h mi popio ovaj pravolinijski jrpg. Desilo mi se nekoliko presedana: ne igram remastere prastarih igara, odbojne su mi igre duze od 20h, ne igram Switch u ruci.

Prvi put sam probao igru prije nekih 23g a danas zavrsio. Brzo sam se adaptirao na grafiku. Nakon 20h postalo je malo zamorno. Sreca pa ima auto borbu ali nema ubrzanje. Radio sam svaki fajt, zavrsio na lvl 50 i nije bila teska igra. Bez dodatnog bildanja. Linearnost i nepostojanje sporednih misija su mi godili.

Borba je odlicna a sistem napredovanja jako dobar. Prica je klasika, sudbina veca od zivota, solidni likovi, kamera ogranicena i ukocena, par kadrova izgleda kao na PS3, ima par bugova, CG animacije lose kvalitete ali volim njihov art, 95% dijaloga su nijemi te zna faliti pozadinske muzike i zvukova pa bude bas gluho.

Par sati sam odigrao u ruci jer izgleda ljepse te malo da promjenim sobu i posturu sjedenja.
Jako dobra igra, jrpg po mom ukusu samo malo duzi nego sto volim, solidan remaster 8/10