JRPG igre
- Uređivano
Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes delayed to Q2 2024
https://www.gematsu.com/2023/07/eiyuden-chronicle-hundred-heroes-delayed-to-q2-2024
Barem smo dobili novi video
Uf, ne volim je Taj PS2 linearni JRPG design i prva 2 dijela su mi baš mediocre bili, treći eventualno. Možda da im dam priliku opet, samo kad…
Prvi dio je imao super igru sa kartama, i po tome ju i najviše pamtim, osim možda po beskonačnim cutscenama. Ostale nikad nisam probao. Teško da bi mi se falo to emulirat, ali da ikad izađe službeni collection za konzole možda bi i dao drugu priliku.
Ako je vrijeme sve što trebaju da bi ponovili Suikoden čaroliju, samo neka ga uzmu koliko im treba. Malo bode što je otišlo skroz u drugi kvartal 2024. ali dobro, izdržat ćemo.
f_i_c_o Vrijeme za ponovit gradivo
Baš sam igrao i završio prvi dio, započeo drugi ali su me omeli Trailsi.
f_i_c_o mada volio bi vidjet official remake
Eh, ja čak i ne bi. Sama pomisao da ne igram na emulatoru, sa uključenim cheatovima za brzi lv up je zastrašujuća. Prvi dio ima ona dva gadna bossa koji su poveći difficulty spike… prestar sam ja za takve pizadrije.
f_i_c_o Teško jer Monolith Soft bi trebao dobit prava od Bandai Namco-a
Možda uspiju umetnuti nešto u Xenoblade 4, povezati sve u cjelinu i barem djelomično završiti priču…
sanzo osim možda po beskonačnim cutscenama
Ah, da vidiš samo drugi dio…
Igrao sam serijal zadnji put tamo negdje 2015./2016. i bio mi je ok, Sada mi je strašno naporan, MOMO i Jr su mi tako bezvezni likovi (općenito ne volim tu dječurliju u JRPG-u a bahata dječurlija je nešto najgore) i podsjećaju me na "'kay kurvu" koliko god se trudili biti ozbiljni i kompleksni. Xenoblade radi puuuno bolju stvar sa likovima i niti jedan nije naporan.
A i priča je pretenciozna. Ono, dva puta spomenuli Isusa i četiri puta riječ "Gnosis". Eh da, i zločesta Crkvaaaa uuuuu.
Niš, idem rađe igrat Trailse, i hejtat NIS-u.
Inače, info o još jedom Kickstarter projketu:
https://noisypixel.net/penny-blood-shows-off-gameplay-new-concept-art/?expand_article=1
Sviđa mi se kako izgleda.
Mislim da nisi niti svjestan koliko si me razveselio sa ovime. Jedva čekam!
Nastojao sam si što manje spoilati ali morao sam zaviriti kako sve to skupa izgleda i funkcionira, taman kada je izašla. Baš ima taj neki FF Sakaguchi feel. A soundtrack je takva nostalgija.
Ovo točno zvuči kao da je ispalo iz FFVIII.
Sve Sakaguchijeve igre imaju taj feel. Fantasian navodno nije nesto bajna igra, ali svakako cu odigrati ako dodje na druge platforme (ne pc, radje bi se udala). Dobre vijesti, no nije mi jasno zasto apple arcade ikad i uopce
https://noisypixel.net/tales-of-series-solo-title-event-broadcast-announced-august-2023/
Nešto vezano uz Tales, što, nitko ne zna.
Kad sam već na Talesima, započeo sam (napokon) Xilliju. Sada sam definitivno siguran, ovaj serijal ima najgoru postavu likova uopće. Ne samo jedna igra, SVE igre prije Berserije su apsolutni shit kaj se tiče likova. Na samom sam početku pa još nisam upoznao ekipu suputnika (Jude i Milla funkcioniraju jako dobro, i zabavni su) ALI pojavila se neka mala curica u crvenom, koja je jako luda, jako zla i, prije svega, jako cringe. Hoda ko savijajuća grana (to im valjda znači da je potpuno luda ili tak neki k, kaj ja znam) te su joj oči širom otvorene, kao da ih je zalijepila. Gledao sam baš hoće li blinkati, i da, blinka. . Samo dva puta sam ju vidio i već mi se popela na vrh glave. I u Zestiriji je bila ona neka gotičarska budaletina koja je, kad su je napokon razbili, počela tuliti tako jako da se čula skroz u drugu prostoriju.
E da, i combat je nazadovao od Graces. Graces je ultimativni old school Tales naslov i uopće ne znam kako su mogli upropastiti onu formulu. Nije nepodnošljivo loše ali već vidim da sama borba ne pruža onu slobodu (i brzinu reakcije) koju je posjedovao Graces. Sad mi je jasno zašto je Zestiria onoliko loša.
Sva sreća da su se sa Berserijom dozvali pameti pa je i Arise bio dobar po pitanju combata. Idem sad još malo vidjet hoću li se cringeat, a budem, već znam. Tak da očekujte još koji rant.
foggy Abyss
Za tu gamad iz Abyss su čak i ove abominacije iz Xillije bolje.
Anise je najiritantniji lik koji sam ikada vidio u videoigrama, i jedini razlog zašto više nikad neću upaliti igru (dobro ok, i drugi dio priče je baš loš).
Ostatak? Samo Graces F ima podnošljive do ok likove. Moram još vidjeti kako se Symphonia drži po tom pitanju. Jedino mi je ona ostala od tih starih…
kabegami Arise bio dobar po pitanju combata
Ja sam ga nedavno zavrsio i nisam nesto odusevljen. Desetak vrsta protivnika koji se provlace kroz cjelu igru sa jedinom razlikom da su drugacije boje i postaju vise spuzvasti. Taktika je ista od prvog vuka s kojim se boris do zadnjeg superbossa. Jedina razlika od bossa( u onih par slucajeva kad boss isto nije pallette swap) i obicnog protivnika je da oni specjalni combo napadi ne rada na bossevima pa fight traje duze. Berseria mi je bila puno bolja i ovo mi se cini korak unatrag.
kabegami Za tu gamad iz Abyss su čak i ove abominacije iz Xillije bolje.
Ma nisu Osim sta je Luke (ak se ne varam) iritantan dok ne sazrije, Abyss je jedno duplo bolja igra. Berseriju je meni glavna zenska digla, ali to je vise manje to, plus combat. Zadnjih par Talesa je suza u oku, srozali su se i isto pokusavaju prigrlit tremdove a to ne funkcionira za njihove igre