8 dana kasnije

Pa jel to moguce Ha-Ha-Ha, da ne moramo cekat po par godina 😃

foggy

Čekat ćemo, čekat. Ovo je (nažalost) najava za kinesko/korejsko tržište. CLE ima čudnu naviku istu vijest podijeliti i na svom engleskom Twitteru.

Nadam se da će osvanuti dan kad ću napokon razumjeti Falcomovu poslovnu politiku.

5 dana kasnije

Nisam nekad tome pridodavao pažnju ali primijetio sam kako me do sada niti jedan indie JRPG nije razočarao. Tako da sada, uz Wandering Sword pazim i na ovo dvoje:

foggy

Uzduž i poprijeko. Još sam na kraju skoro plakao jer sam ga završio. Svaki slobodan trenutak sam potrošio na igru, toliko mi je bila dobra.

Sad igram Astlibra Revision, i ajme meni, kakva igretina. Jedna od onih igara koje su toliko zabavne da ti 2h igranja prođe u 15 min (doslovno, skoro mi je ručak zagorio neki dan Ha-Ha-Ha )

kabegami Jako mi je drago to čut. Chained je igra po uzoru na Xenogears, Suikoden i FF naslove. Točno se to vidi i osjeti, a ono što je najbolje je da je 1 lik sve napravio, i sad imamo AAA naslove koji nisu sposobni doseći tu razinu kvalitete. I meni je bila genijalna, iako sam imao breaking bug i čekao patch 2 dana, no van toga ajme meni kakva igra.

kabegami Astlibra Revision

Šta to je, neka metroidvania?

foggy Šta to je, neka metroidvania?

Yep, sa elementima rpg-a i zapetljanom i posve suludom pričom. Likovi su zanimljivi, svijet također, combat je baš zabavan i igra leti. A tek soundtrack, na momente me podsjeća na Xenosagu 3.

Slučajno sam ga otkrio nakon što sam isprobao Loop8 i da:

foggy Poop8 izgleda

Bio si u pravu. Igra je DOSADA. Ok premisa, vrhunski vizuali (podsjeća na one stare old school anime kaj su nekad išli na TV-u) i odlična glazba te likovi. Ali kao sama igra, ovo je odron. Šteta propuštenog potencijala,

kabegami Odustao sam od poopa8 odmah.

Ak nađem vremena probat ću taj Revision, makar zbog renovacija doma imam jos 5 velikih igara sto nisam niti pipnuo a izasle su. Izgleda da se mi lagano vraćamo na indie produkciju, sve ovo napuhano je postalo dosta loše.

@foggy @kabegami @herc @maverick

https://www.gematsu.com/2023/06/ys-x-nordics-details-phylleia-ezer-yolds-larg-odr-and-release-line

kabegami CLE ima čudnu naviku istu vijest podijeliti i na svom engleskom Twitteru.

Nije to navika već CLE za razliku od Falcom-a zna prepoznat poslovnu priliku, vidim da su nedavno dodali YS franšizu na svoj steam page

https://store.steampowered.com/publisher/CLE/list/88766/

Samo je pitanje vremena kad će YS X osvanut na toj stranici , a i community prijevod bi mogao nedugo nakon toga, YS igre imaju značajno manje dijaloga od Trails-a pa bi samim time i prevođenje trebalo biti brže 😃

Star Ocean 2 remake je najbolja vijest godine, ajme čekam ga od PS1 ere gdje mi je bio jedan od top igara u žanru. Baš mi dobro izgleda, paše mi sve što sam vidio i jedva čekam taj datum.

Torgue Imaj je, moraš samo u trgovinu otić i za par sati je u pogonu, a PC prodaj 😃