Hvala na prijedlozima.
Ai mi je preložio prvo Sea of stars ili Chained Echoes, kasnije dragon quest XIS, I am setsuna i octopath traveler.
Probam neke od predloženih pa se javim, zahvaljujem
Hvala na prijedlozima.
Ai mi je preložio prvo Sea of stars ili Chained Echoes, kasnije dragon quest XIS, I am setsuna i octopath traveler.
Probam neke od predloženih pa se javim, zahvaljujem
doctorfreak Ai mi je preložio prvo Sea of stars
Ai nema pojma sta prica
foggy Zato sam pitao i žive stručnjake aka VAS gospodo
Na stranu ovoga s JRPG, ljudi bi trebali prestati ispitivati AI o blilo čemu. Unazad 2 mj imam više slučajeva gdje ljudi ne mogu prdnuti a da prije toga ne pitaju ChatGPT.
herc Meni služi svrsi…jako puno stvari saznam za koje sam ponekad morao zvat xy ljudi i trošit xy vremena googlanje.
Naravno sve s dozom opreza.
Međutim, valja napomenuti da rezultati najviše ovise i o kvaliteti opisa što još uvijek velika večina korisnika ne zna.
Setsuna je smeće. Priča je onako, eh. Nakon što završiš igru imat ćeš dojam da si se cijelo vrijeme borio sa 3 vrste enemya. Ako izuzmeš boss-eve
Setsuna je za ljude koji vole slusat laganu glazbu na klaviru i nikog drugog
doctorfreak Chained Echoes
Ovo svakako odigraj, ako si zagrijan za JRPG. Jedan od najboljih modernih old school JRPG-ova.
Meni se Setsuna svidjela zbog melankoličnog tona koji nosi. Sve onako prekriveno snijegom, pusto, poharano. Ali generalno je jako bazična i jednostavna igra koja ne zaslužuje nikakve hvalospjeve. Rekao bih da je u nastojanju da donese taj retro štih i sama ostala u nekom prošlom vremenu. Definitivno igra za veće fanove žanra i sve u svemu prosječno do dobro iskustvo.
Lost Sphear sam preskočio a Oninaki sam odigrao… bolje da nisam. Igra je nešto pokušavala, na kraju ništa nije donijela. Suhoparno i jako zaboravljivo iskustvo.
Kaj je najbolje čak i uživam u laganoj glazbi na klaviru… Možda si u pravu i ima nešto u tome.
Slažem se s ovim što je solidmerlin napisao. FFX je briljantna igra te osobno najbolji FF naslov. Lost Odyssey također vrhunski naslov te ova dva su čisti pravi turn based JRPG-i koji imaju sve što od jednog JRPG-a se i očekuje.
DQ11 mi stoji na polici nisam ga još pokrenuo jel mi se ne sviđa stil DQ igara.
Definitivno preporuka FFIX remaster na PS4, klasik PS1 ere i igra koju jednostavno koju svaku JRPG igrač mora odigrati.
The Last Remnant Remastered - hardcore naslov, ali najbolji hibrid turn based JRPG i taktike koji možeš odigrati. Gotovo savršena igra koja pruža veliku dozu satisfakcije kada naučiš mehaniku i napreduješ.
Suikoden I i II HD Remaster - klasici turn based gameplaya. Kvalitetni i vrlo lagani. Jednostavno s njima ne možes pogriješiti.
Eto za početak par naslova.
Legendary_Hero DQ11 mi stoji na polici nisam ga još pokrenuo jel mi se ne sviđa stil DQ igara.
Šta se čeka? DQ je sjajna zvijezda jrpg žanra, serijal koji nema loš entry dosad.
Ma cijeli koncept DQ mi ne leži. Prvo grafički stil, a zatim totalni turn based koji mi je zamoran. DQ11 je još i open world što mi je sljedeća kritika jel nisam fan open world igara već linearnih.
Legendary_Hero Svi DQ su open world ili semi-open world sa puno slobode(kako bi zapravo rpg/jrpg i trebao biti), i imaju taj klasični akira toryama art koji baš paše jer su u principu to light-hearted igre s dobrin humoron kroz character traits i interakcije među likovima. Plus prepoznatljivi soundtrack koji se godinama nije mijenjao i baš jebeno paše. Čak su mi spin off igre poput Monsters i Heroesa odlične.
Kad bi mora birati najdraži serijal u žanru ovo bi birao prije FFa 10 od 10 puta.
Legendary_Hero DQ11 nije totalni open world a imas 2 moda borbe, drugi je ATB.
ATB? Znam samo za ono da se lik miče po battlefieldu ali je i dalje turn based. Zar postoji ATB? Zar je moguće da sam to previdio?
Legendary_Hero ne sjecam se tacno, ali da mice se unutar borbe