k ja sam u mladosti igra IRIS

Probao sam i ja davnih dana Iris 1 i 2, Ar tonelico i Mana Khemiu. Ni jednu od njih na kraju nisam završio jer mi nekako nisu odgovarale u to vrijeme. Razvučene su jako i nešta veliko se ne dešava u njima. Taj slice of life pritup priči mi nikako nije bio ono šta sam u to vrijeme želio od rpg-a. Kakva je to igra u kojoj ne spašavaš svijet i ubiješ bar jednog boga?

Svejedno su me kasnije privukle Arland igre sa promjenom u art stilu i planirao sam ih probat da nisu izašle za ps3 kojeg nisam imao. Na kraju sam dočelao DX verzije na ps4 i Rorona mi je prodala serijal. Baš sam uživao u igri. Skoro nikad ne ponavljam igru više puta, pogotovo ne rpg, ali Roronu sam prošao 3 put za redom da bi sve obavio. Valjda sam ju baš uzeo u pravo vrijeme. Ta kombinacija craftanja, humora, vremenskog limita i klasičnog rpg-a na poteze mi je savršeno legla. Slično kao nekad Persona 3. Vjerujem da će ju @foggy jednog dana odigrat i dat joj "realnih" 6,5/10 nakon šta ju dobro popljuje.

• foggy

•  
    •  
    •  
    •  
  • Uređivano

k naočigled svih jrpg sladokuraca

Ne moras dalje, kupio si me s ovim izrazom 4 life <3

@sanzo Sanzaću, i kad meces nekad treba dobro popljuvat prvo 😃 P.S. Ti si novi ja, vise pljujes od mene, nisi vise mjerodavan, sad si sanzoggy

foggy

Stvarno? Nisam primjetio. Morat ću nešto pozitivno napisat uskoro da vratim balans 😃

sanzo Pratim te i dobro ti ide 😃 Ali ja bih to nazvao realno pizdakanje, tog uvijek treba

6 dana kasnije

• foggy

•  
        •  
        •  
        •  

Saga Frontier mi je jedan od onih serijala koje sam kretao valjda 10 puta, i nikako mi nije sjeo niti jednom. Ima netko tko je dvicu presao i da me razuvjeri?

Miro ufff day 0 kupnja, jos dvanajstica i da remake/remasteriraju sedmicu i osmicu 🔥🔥🔥

Twillight

A bar 8 mislin da nemoraju previse se zajebavati da ga portaju na ps5

foggy Ima netko tko je dvicu presao i da me razuvjeri?

Ja sam prešao i ne, ne mogu te razuvjeriti.

Bilo je davno, ali Saga je (za mene) bila i ostala prosjek žanra. Još sam nekoliko puta pokušavao ponovo igrati (nostalgija i sve to) i jednostavno mi nije išlo. Ima jako dobar art, još je na PS1 izgledala prekrasno ali sve ostalo mi je meh (kao i cijeli serijal).

Kada pogledam što sve izlazi i što je već vani, Saga Frontier 2 mi definitivno nije na popisu igara kojima se želim posvetiti.

• foggy

•  
              •  
              •  
              •  

kabegami Onda sve jasno, isto mi je bilo. Romancing Saga remake zadnji sto je izasao mi je bio ok, ali on je valjda i jedini vise na tu stranu koju zapravo volim. Taj sustav napredovanja mi je skroz cudan bio, ne volim kad me igra kaznjava jer se fajtam.

herc i nebi oni slučajno napravili remake, barem meni, najboljeg FF-a

17 dana kasnije

Prije nekoliko dana sam napokon završio Blue Dragon.

Jako dobra igra koja bi bila još i bolja da žuta nakaza nije vrištala. Definitivno u top 3 najiritantnija lika koje sam ikada čuo.

Fini klasični turn based sa dosta caka koje igru čine svježom. Priča je dosta prosječna i likovi su mogli biti malko bolje odrađeni. Ipak, ima jako puno sadržaja i post gamea pa se sve nekako izbalansiralo.

Muzika je vrhunska. Eternity je valjda najluđa boss tema koju sam čuo. Odlično nešto.

Sve u svemu, drago mi je da sam ga napokon završio jer sam na to čekao godinama. Neke su stvari mogle biti bolje, ali kako bilo da bilo, definitivno obavezno štivo svakog JRPG sladokusca.

herc e da hoće to remasterirati kako treba. Yasumi Matsuno tata za ove djecije jrpg popevke.

Konstatacija: Nakon Lost Odyssey najbolji jrpg koji je izasao je DQ11. A prije LO je FFX. Holly trinity.

mjesec kasnije

f_i_c_o

Napisi odmah da je F2P mobile game, ovako se samo razocaras kad otvoris video. 🙁