foggy

Baš sam igrao u vrijeme kad je patch izašao tako da sam mogao odmah primjetiti kako su rješili slowdown. Sada je gameplay fluidan, nema titranja i usporavanja. Mislim da je još bilo nešto, ali ne mogu se sjetiti, ali za slowdown znam da je rješeno i borbe su fluidne. To me najviše smetalo u remasteru i bilo je poprilično iritantno tako da sa zadnjim patchem je to rješeno i sada se igra može normalno igrati.

foggy

Problem je sto sve te psone igre ako se ne potrude izgledaju ocajno.

Recimo nemozes niti jedan FF odigrati 7,8 i 9 ocajno izgledaju a takav je vjerovatno i Chrono

Miro Da, osmica je ostala na 4:3 i dosla sa svim ps1 bugovima. 0 effort remasteri. Jebote da ne mogu truda ulozit u to, a znaju pare uzet.

Miro Recimo nemozes niti jedan FF odigrati 7,8 i 9 ocajno izgledaju a takav je vjerovatno i Chrono

Ja sam probao FF8, FF9 i CCRD ali grozno izgledaju, i dalje nema glasova, cista depra.

Nisam ni za HD-2D. Sve to treba rimejkat da izgleda kao Fantasian.

solidmerlin i dalje nema glasova, cista depra.

Ponekad puno bolji nacin prezentacije, glasovna gluma zna unistit feel igre ako to odrade uzasno a vecinom jrpg english dubovi budu wtf.

Fantasian ima super acting, ali sve one price random NPca su takodjer dobre i sve sam citao.

foggy sve mi je bolje od one tišine, to me ubija.

A Fantasian sam stao ima mjesec dana a dosao blizu kraja. Ubio onog meteorološkog guardiana, lvl 55 sam a za iducu oblast mi trazi lvl 65. Tu sam stao i ne znam hocu li se vracati…

solidmerlin Pa nikad nije tisina, kad dere dobar ost i spojis to sa dobrim pisanjem, ses.

Fantasian je na kraju vesel, ali meni bas dobro sjeo. Evo i danas kad se sjetim puno mi ga je ostalo i sjecam se feelinga mjuze i likova. Dosta novih igara zaboravim cim ih predjem.

foggy mislio sam na glasove, ne podnosim da ih nema, nabija mi neku tjeskobu đaba da svira bečka filharmonija i Mario Bošnjak.

Super je Fantasian samo je divlji na poljima frekventnosti randoma i moranja grinda.

Miro

Da, modeli su remasterani, a pozadine mutne sa PS1, te baš smeta. Mene su najviše smetali upravo Chrono Cross i FF8.

foggy

Ne zele jer znanu da ce fanovi kupiti ja san kupio FF7 nisan odigra jer lose izgleda ali san isto kupio i FF8 i 9 da mogu ne odigrati.

solidmerlin Nisam ni za HD-2D

Dragon Quest 3 je jedna od najboljih igri izaslih prosle godine brutalno dobar remaster.

Legendary_Hero

I onda te mutne pozadine na mojoj 195cm televiziji izgledaju sto puta gore jednostavno bole oci dok igras i mislis da si oslipija.

Tomba koji je izasao prosle godine je dorađen da igra izgleda ok na svim televizijama ali nisu takli nista drugo tako da je prestara.

Chrono Trigger je 32bit igra i to samo malo da taknu izgledati ce prekrasno ali Squareenix je to pa vise ne ocekujen nista jer i ne dobijamo nista

5 dana kasnije
                • Uređivano

kao najprazniji pištolj uperen u planinu . . . ukazujem na sutrašnji izlazak nove atelier igre!!

ATELIER YUMIA: THE ALCHEMIST OF MEMORIES & THE ENVISIONED LAND (!!) je najnovije čedo dugogodišnjeg (skoro TRIDESET GODINA) GUST serijala. također je i vibe. isto tako je i lifestyle.

zamislite toplu šalicu čaja od kamilice koja na neki način ide u 60 sličica u sekundi. e sad zaboravite ovaj dio sa 60 sličica u sekundi. zamislite svijet u kojem je svitanje shader efekt, gdje "grindanje" nije ponavljanje, već šum egzistencijalnog napretka. atelier igre su igre o izradi—ne samo napitaka i bombi, već odnosa, rutina i tog Savršenog Poslijepodneva. igrini izbornici su kao šapat, borba je poput sanjarenja, a soundtrack je kao gledanje oblaka sa prijateljima. atelier igre ne traže od vas da spasite svijet; traže da uživamo u njemu. a u današnje vrijeme? u današnjoj ekonomiji? možda je upravo to najradikalnija stvar od svih.

(i znam da nije baš jeftina, ali probajte, . . . kupite . . .)

vidimo se nekom drugom prilikom!!

🙇‍♂️

p.s.

znam da ima puno slika (lipe su!! jbg), ne znam ih stavit da se mogu vrtit ka slideshow, ugl, sry, bye

k

Mislim da sam ja jedini na forumu koga uopće zanima serijal, a i ja sam nekih 10 godina u zaostatku 😃

• foggy

•  
                    •  
                    •  
                    •  

k Bacio oko na review i odustao. Ruzan otvoreni svijet gdje sve iskace svake 2 sekunde, fajt koji mi nije jasan jer nesto mashas a kamera luduje.

That being said, uzeo sam redom prve 2 ili 3 atelierke pa cu krenut od pocetka sa serijalom. Ova koju spominjes mi nije legla ali tu sam da me razuvjeris.

Ne zanima me serijal, ali poslije ovih slika me zanima.

• foggy

•  
                      •  
                      •  
                      •  

sanzo Ryza, Ever Darkens secret Gideout. Jesam promasio?

foggy

Mislim da su dobre, ali i puno novije od stvari koje sam ja igrao, Prošao sam Arland i Dusk trilogije i te igre u dosta mehanički drugačije.

Ja bi mozda probao jedan Atelier. Koji bi bio najbolji?

solidmerlin

Za starije igre fokusirane na craftanje i time limit:

Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky

Ako ti je bitniji humor nego sam gameplay:

Atelier Rorona: The Alchemist of Arland

Za novije igre koje su više klasični jrpg-evi sam čuo da je najbolji Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy. Nisam na žalost još stigao odigrat.