Viper: Sad plakanje na ocjenu 7.5 lol sjecam se da sam nekad trcao kupiti igru koja je u PSXu dobila ocjenu 7 sad je sve ispod 9 sranje kako sam i rekao u modernoj metacritic generaciji.
Moderna igra. Moderan gaming. – 2017.
Točno to pokazuje koliko je današnji
gaming na putu prema dolje. Nerazumljivo mi je da smo postali toliko razmaženi da nam je 7.5 znak da je igra "smeće". Ne samo da mi je nerazumljivo, već mi se gadi. Gubim volju za praćenjem
gaminga jer takav pristup može dovesti do onemogućavanja da se neki noviji studio razvije ili može dokrajčiti odličan serijal.
Trend
hejtanja sve je prisutniji u zadnjih nekoliko godina. Možda najbliži nam primjer je Infinite Warfare koji je pokazao da je definitivno napravio iskorak u pravom smjeru, a već od otkrivenja ga se krenulo pljuvati čisto zato što je Call of Duty i fora je napadati ih jer je to najnovija zabava na internetu. Naravno, očekivano je da će i neki kritičari se prikloniti tom pokretu kako bi iskoristili popularnost toga trenda.
Gledam
gameplay, igrao sam igru skoro 5 sati, slušam dojmove od drugih i ne mogu vjerovati da je ovakva situacija s igrom. Da ovako pljuju igru koja je u najmanju ruku vrlo dobra. A da ne govorim koliko mi se gadi sljedeća situacija:

4.2? I sad da mi netko kaže da nije pretjerivanje. Čitam neke od tih negativnih recenzija i fascinira me koliko je korisnika Metacritica nesposobno argumentirati neku tvrdnju već samo napišu da je scenarij loš, da su likovi loš i da je sve loše i da je ovoj igri mjesto u paklu. I kako da se tada takva kritika shvati ozbiljno? Valja napomenuti da je dosta tih recenzija došlo na isti dan kad je igra izašla. Čisto sumnjam da je netko stigao preći igru ili ju zagrepsti kako spada u tom kratkom periodu.
Ono što mi najgore pada je što izvori kao Metacritic imaju veliku ulogu kod izdavača i može doći do toga da Andromeda bude kraj jednog odličnog serijala. Činjenica je da je ta mržnja prema serijalu krenula već od otkrivanja igre i svakim prikazom je bila sve jača i jača. I rastužuje me kad vidim da igra koju sam iskusio zapravo stvarno
je dobra. Trud uložen u sitne detalje, u razgovore, u lokacije, u borbu. Iskreno mi bude žao developera jer je rijetka konstruktivna kritika.
Smatram da se na prvu trilogiju gleda kroz ružičaste naočale nostalgije koje nam daju sliku
gamerske utopije. Prve tri igre su itekako imale svojih problema, ponekad je bila riječ o glasovnoj glumi, ponekad o tehničkim poteškoćama, no ono što želim reći je da je i tu bilo problema.
Čini mi se da se Andromedu pokopalo prije nego što joj se uopće dala šansa. Zbog toga se bojim da se ne dogodi scenarij kao i s Deus Ex serijalom i da se stavi na dulju pauzu.
Kažem, ovo su moji dojmovi tog početka igre za koji su mnogi rekli da je vrlo slab, dok je meni reakcija bila potpuno suprotna. Isto tako temelji se na nekim dojmovima koje sam pokupio od drugih osoba koje igraju igru. Nadam se da ću i ja uskoro zaigrati Andromedu jer sam uvjeren da se radi o kvalitetnoj igri koja je početak nove trilogije i uvod u novo nezaboravno putovanje.
Još da nadodam da usporedbe s No Man's Sky ne drže vodu. NMS je bio prazni kaos na izlasku, ovdje je riječ o bogatom svijetu ispunjenom likovima i pričama koje čekaju nas da ih otkrijemo i doživimo.