Završio Igru nakon skoro tri mjeseca i nešto više od 100 sati gameplayja.
Trebaju se malo slegnuti dojmovi, ali rekao bih da je jedna od najboljih igara ovog desetljeća i daleko najbolji open world ikada. Nema praznog hoda i razvlačenja sa nepotrebnim i dosadnim dijalogom. Nema milijun sati cut scena. Nema deset bedastih skill treejeva koji kakti uvode raznolikost u gameplay, ali su ustvari smor.
Igra te nauči osnovnim mehanikama i ajbok, snađi se. Istraživanje Hyrulea je realno glavni cilj igre i to je odlično odrađeno. Samo kretanje - od trčanja, pa do air glideanja i penjanja - je čisti užitak. Način na koji se svijet dizajniran i razina interakcije sa okolinom daje puno više slobode i mogućnosti u riješavanju izazova i zagonetki nego tisuće “različitih” skillova iz nekih drugih igara koje se hvalisaju sa “mogućnosti odabira”.
Mehanika za koju sam isprva smatrao da je loša se na kraju pokazala kao vrhunska ideja, a to je odluka da je sve u igri consumable. Samim time što su sva oružja i štitovi lako uništiva, igra te tjera da igraš malo opreznije, da testiraš oružja i da paziš što koristiš u kojoj situaciji. Isprva se čini kao problem, ali brzo skužiš da oružja dropaju redovito i ima ih cijela hrpa. Istu stvar su napravili i sa crafting materijalima - jednostavno ih ima na bacanje. Prva igra u kojoj mi nije bio problem redovito craftati i trošiti raznorazne recepte jer sam znao da ih mogu s lakoćom - bez nekog besciljnog farmanja - ponovno craftati kad mi zatrebaju kasnije.
Preporuka svima.