Combat challenge-i nisu teški i, koliko vidim, svi su na istu foru.
(stavljam u spoiler ako ne želite čitati)
1. Približite se guardianu i dignute štit. Zapamtite da li ima(ju) seriju od 2 ili 3 udarca, jer ne mašu oružjima bez prestanka. Udarite kad se stvori prilika.
2. Ako guardian ima štit, skakučite oko njega (tipka X i lijevo/desno dok imate podignuti štit) i udarajte s leđa. Ako guardian nema štit, nema potrebe skakutati oko njega.
3. Kada ''pospremi'' oružje i odmakne se, desit će se dvije moguće radnje: ili će ponovno izvući oružje i zavrtiti se te krenuti prema vama ili će uključiti nekakav laser i kružiti. Ako je ono prvo, obrane (barem koliko sam ja vidio) nema, čak ni štit ne pomaže, tako da nemojte ni pokušavati braniti se. Udaljite se i nekako se ''smjestite''' tako da je između vas i guardiana stup (obično u combat shrine-ovima i jesu nekakvi kameni stupovi sa strane); guardian će se zaletiti u njega i to će prekinuti napad i baciti ga u neki privremeni stun status - ili čekajte da se osvjesti, nakon čega ponovno vadi oružje i radi standardnu seriju napada, ili potrčite prema njemu i udarite ga oružjem. Ako je ono drugo, iliti laser show, pogodite ga lukom i (po mogućnosti) lightning srijelom da ga ošamutite.
4. Ima onih par zajebanih koji vas naciljaju, odbrojavaju i onda ispale laser koji radi gadan damage. Navodno oni plavi guardian štitovi štite od tog napada; nisam probao. Ja im se, kad me naciljaju, samo približim i trčim oko njih; pomaže, nikad me ne uspiju pogoditi.
Ne sjećam se kad sam zadnji put primio damage u combat shrine-u. Možda zato jer imam Knight's Shield, i to nekoliko komada, a oni imaju prilično dobar defense (40)?