Flash(Barry) i Flash(West) su visestruko brzi od Supermana, to dokazue Flashpoint a i sama izjava Supermana.
Batman je bas tako napisan lik da se pokaze superiornost jednog covika naspram nadnaravnih bica, svemiraca itd i zato nikad nece bit porazen.
Marvel kvaliteton stripova nije ni do cicka DCu (baren njihovin main herojima). Pogotovo starijoj i ozbiljnijoj publici koja vadi.poantu iz svega , Marvel to nema samo bezglavu akciju i 3 dobro napisana heroja(Spidermana, Punishera i Wolverinea)
Neću te nikad uvjerit u suprotno i zato je ta tema stalno i aktualna.
Svakom njegovo, al meni je iskreno to kaj govoriš i nema nekog smisla.
Superman je sporiji od Flasha, tu se slažemo.
DC se svejedno trudi prikazivat ga kao jednako brzog.
Batman je napisan da se pokaže superiornost čovjeka naspram nadnaravnih bića?
Baš to mi i smeta. Najbolji likovi imaju slabosti i mane, a Batmanu je jedina slabost kaj? Kredit u francima?
Uz to je prikazan i kao tvrdoglavi idealist kojem izjave nerijetko nemaju baš logike.
Poznata "If you kill a killer the number of killers remains the same" izjava koja je jednostavno bad writing prerušen u pokušaj dubine.
Njegovi ideali su neopravdivi i svaki put kad ih DC pokuša opravdat dogodi se tak neš.
Manje sranje bi bilo da samo ne želi ubijat, a ne se glupirat sa takvim kretenarijama.
Već sam negdje spominjao DC villaine koji su izvan Batmana i Supermana apsolutno na razini crtića za klince od 3 godine sa promjenjenom bojom kostima i identičnom moći kao heroj protiv kojeg se bore.
To kaj govoriš za Marvel može reći samo netko ko nije baš čitao.
Ako si ikad čitao X-Mene onda znaš da si glupost rekao.
Kao prvo u Marvelu nema nepobjedivih likova, nema heroja koji lete bez ikakvog objašnjenja i sličnog, nema beskonačno jakih likova...
Drugo, kad i bude gotovo omnipotent likova oni su skoro uvijek popraćeni nekim karakternim ili psihološkim poremećajem koji ih čini puno zanimljivijim likovima od pola DC rostera.
Volim ja DC, ali na način da mu vidim mane i na njih ukažem jer realno ima ih puno.
Ima ih i Marvel, ali puno je bliži kvalitetnom pisanju nego DC koji čitavo svoje postojanje temelji na raspravi o jednim te istim ideološkim pitanjima i zbog toga često nailazi na logičke i koznakakve greške kad se 30 pisaca odluči na istu temu reći nešto svoje.
DC je ostao di je bio prije 50 godina, a Marvel se mjenja konstantno, nema status quoa i likovima životi prolaze i mjenjaju se.
Batman će uvijek biti Bruce Wayne i uvijek će imati isto godina i uvijek će bit isti i nepobijediv.
Jednostavno ne vidim čar u bezgrešnom liku koji ima takav roster villaina koje jednostavno svaki put nadjebe bez iznimke sa par klikova na svom Batkompjuteru ili sa dva-tri udarca šakom.