Cyberpunk 2077 Phantom Liberty u kombinaciji sa velikim ažuriranjem konačno donosi ono iskustvo kakvo je CDPR obećavao više od tri godine.
Mislim kako se svi možemo usuglasiti kako je originalno lansiranje CP 2077 bio apsolutni debakl; iako nisam imao puno problema s igrom, jednostavno se mora priznati da je igra izašla u tehnički lošem stanju, pa čak i sa kvalitetom sadržaja. Bilo je puno patcheva koji su malo po malo popravili igru, no tek s velikim 2.0 ažuriranjem i Phantom Libertyem igra je zasjala u punom sjaju i bila onakva kakvu smo je u startu trebali dobiti; djeluje kao priča iskupljenja od strane CDPR-a.
Taman prije nego li sam zagrebao površinu Phantom Libertya, sam proveo nekakvih 20-25 sati u igri i došao dosta daleko s pričom, gigovima, side misijama i ostalim popratnim sadržajima koje je pun Night City. No nekako me nekakva sporedna misija dovela pred Dogtown i eto me; nisam mogao odoljeti. Priča fantastična, likovi također, atmosfera nerijetko potpuno toliko brutalna da sam se ježio. Igra izmjenjena u potpunosti na bolje. Iako sam proveo preko 150 sati u igri; naravno PC + PS5 verzija igre, sve je djelovalo nekako novo, svježe kao da prvi puta igram; a tako je i bilo. Songbird, Solomon Reed, Kurt Hansen, odmah idu uz bok svim likovima iz main priče i pun su pogodak CDPR-a, kako nahypati ekipu na nastavak priče Cyberpunka. Nove vještine i totalno redizajniran sustav augumentacija i perkova je već samo po sebi win win situacija. Ono što u potpunosti mjenja situaciju je mogućnost preraspodjele skillova na neke druge, pa na treće, pa ne četvrte i tako u nedogled. Doslovce se unutar igranja mogu isprobati svi stilovi i pronaći idealan smjer u kojem želimo svojeg V-a vidjeti u akciji. Napokon je i sustav policije dobio značajan upgrade i više nisu retardirani onako neviđeno nego djeluju kao nešto što želimo vidjeti u ovakvom tipu igara. Na ovaj način kako sam ja dospio u Dogtown, odnosno Phantom Liberty DLC, je zapravo idealan. Dovoljno sam nabrijao skilove i svojeg lika, da uđem u taj novi osviježeni svijet onako i bezbolno te pun entuzijazma. Svakih par sata sam se osjećao sve više OP. Kod prvog prelaska na PC-u iako sam imao preko 100 sati u igri, nisam zapravo bio ni blizu OP i sa narančastim augumentacijama i najboljim oružjima kao u ovom prelasku. Apsolutno svaka stavka u igri je napredovala i to me jako razveselilo; jer ko je čitao moju recenziju Cyberpunka 2077 zna da sam ga ocjenio maksimalnom ocjenom bez obzira na kritike i kako su je drugi doživjeli. Sada već znate i koja bi moja konačna ocjena bila i za ovaj masterpiece. Priča PL-a već u startu gaji nadu da je bolja od glavne priče originalne igre, no tek kasnije kada se dogodi rasplet i vrhunac to sve dobije poseban smisao. Koju stranu odabrati u DLC-u je ono što također intrigira i donosi vrhunski osjećaj. Oba puta koja smo izabrali naravno da kroji potpuno drugačije završetke i to je zaista impresivno. Bilo bi zaista lijepo ovo sve opet odigrati na novom komadu hardware-a koji bi gurao sve ove blagodati s RT na 4K u 60 rocksolid FPS-a. Do PS5 PRO? Ako će to vrtiti na taj način, meni osobno već će ova igra biti razlog za promjenu na bolje i jače! Masterpiece kojim se CDPR u mojem slučaju iskupio za sve one probleme koje je igra imala u startu.
V je zasigurno jedan od najbolje napisanih likovi u povijesti gaminga, kako moje osobno mišljenje, a mislim i da će se mnogi fanovi jednostavno morati složiti. Njegova slojevitost, karakter, najbolje ikad napisani dijalozi, dubina i osjećajnost kao i empatija ukoliko ste izabrali takav put su jednostavno neprikosnoveni. Sjajna naracija glumca koji daje glas - Gavin Drea. Nevjerojatan posao i kapa do poda. Podario je stvarno osobnost i ljudskost našem liku. Ne pada mi na pamet da bih izabrao žensku V kao protagonisticu, jer ovo je senzacionalan lik! I tu mojoj recenziji dolazi kraj. Ispričavam se radi gomile screenshota, ali nisam mogao odoljeti, pa sam među njih 800 izabrao "par" najboljih. Još jednom - masterpiece.