Govorio sam od prakticki najave igre da ce ovo za mene biti slucaj Witcher 3 kada sam cekao GOTY izdanje, a cak i tada ga uzeo na GOG-u za 20ā¬, ali ovaj puta to nije samo zbog bugova vec jer nisam fasciniran settingom, prvim licem (osim ako igra nije shooter) te vidjenim gameplayom i prijasnjim iskustvima sa istim u cd-ovim igrama.
Ono sto je pak fasinantno je da su neki ovdje ushiceni i radosni sto igra ima probleme na launchu, a takvo sta, koliko god pokusavao, necu moci shvatiti niti mogu dokuciti sto im u slucaju da je ova igra fejlala ili da ce fejlati to igra toliku veliku ulogu u zivotu. Nebitno valjda.
Ono sto bih istaknuo u mome slucaju kao plus je upravo tih "mizernih" 20 sati za main Story. Nemam vremena niti zelim biti prisiljen igrati igru 40+ sati samo da bih vidio story, pogotovo kada znam (uvjeren sam)da me gameplay nece toliko drzati, a smatram da je 20 sati sasvim pristojna duljina za ispricati dobru pricu, cak u nekim skucajevina i tih 20 satu zna biti previse. Ako side misije i svijet budu na razini w3, rado cu ostaviti jos toliko sati u igri. Morao sam od nekoliko igara unazada par godina odustati upravo jer su preduge i zbog mnogih mi je zao sto ih nisam zavrsio te mi je zato stvarno drago sto se CD odlucio da mi ne treba vjecnost da vidim makar pricu do kraja.
Ova godina je bila na kraju vrlo dobra za mene. Odigrao sam dvije mozda i najbolje Videoigre u pravom smislu rjeci ikada, koje se savrseno igraju, imaju fantasticni combat te sto manje trose vrijeme da mi kvare pacing i lome gameplay svojim nepotrebno dugim cutscenama. Te dvije igre su naravno Sekiro i za mene neosporivi GotY 2020 Doom Eternal. Nijedna igra me ni priblizno unazad mnogo godina nije podsjetila zasto sam se prvotno zaljubio u ovaj medij (zabava, adrenalin, poezija od gp-a i combata) kao ove dvije i to u razmaku od samo par mjeseci. Ponajbolja gaming godina za mene koja je mogla biti okrunjena Cyberpunkom da je izasao kada je prvotno trebao i do sada bio ispoliran i tako vjerojatno s moje strane do kraja godine odigran. Ovako cekamo iducu godinu i izvjesno GotY izdanje, a CD-u zelim srecu da sto brze ispoliraju igru jer ce biti vrlo mucno boraviti vrijeme na internetu citaju svugdje jedne te iste pretjerane kuknjave i napade te sa druge strane pretjerano branjene i hvalospjeve igraca i novinara, bas kao sto smo ove godine vec imali prilike svjedociti sa igrama poput FF7R, TLoU2 i GoT.