Na koju foru Bioshock ima prosjek ocjena 96? Haaa?
u to vrijeme igra je bila pravi hit.. stvarno ne znam što vam se ne dopada u igri, osobno sam je završio i dao bih joj 9/10.. ispunila je sva moja očekivanja, bila zanimljiva do kraja, odlična twist priča, dotakla se puno tema iz života, atmosfera vrhunska, prava distopija..
osobno nisam neki teški fan ali igra me oduševila u to vrijeme, a planiram i nabaviti sad remasterizirani Colection za PS4..
ako se RoxxorArmor odazove na ovaj post, moj drugar koji obožava dotični serijal, on će vam sigurno znat objasnit takve ogromne ocjene koje je igra pokupila..
Pitam zato jer gotovo sve što si nabrojao ima igra na kojoj je Levine radio prije Bioshocka:
http://www.metacritic.com/game/pc/system-shock-2
Ako je Bioshock za 96, System Shock 2 zaslužuje barem 130. Setting je drukčiji, ali svi elementi su tu. Isti twist, horror atmosfera, osjećaj usamljenosti u distopijskom okruženju, spliceri - mutanti, big daddy - roboti i one mrcine itd itd.
- SS2 ima inventory sustav, Bioshock nema
- SS2 ima PSI powers sa jedno 50-ak raznih psihičkih moći koje je moguće nabrijati do level 5, Bioshock ima plazmide i tipa 10ak supermoći
- Hakiranje kod obje igre je izvedeno na gotovo identičan način samo drukčiji interface, ali kod SS2 ima tajmer koliko hakiranje traje prije nego se mora ponovo to nešto hakirat
- Naracija i upoznavanje događaja putem ostavljenih audiologa seže još od prvog SS-a
- SS2 ima Quantum Bio Reconstruction Machine za oživljavanje pod cijenu od nekoliko Nanitesa, Bioshock ima Vita chamber koji je besplatan (znači možeš odapet neograničen broj puta)
- SS2 ima degradaciju i zapinjanje oružja, Bioshock nema (iako je ovo kamen spoticanja svima jer se oružja prečesto usred borbe jamaju pa ajmo reć da je Bioshock bolji što je to odbacio)
- SS2 ima praktički RPG sustav gdje ako ne paziš možeš lika učiniti totalno neupotrebljivim a igru astronomski teškom, Bioshock to nema
- Bioshock ima bolji FPS combat, SS2 je previše trom i clunky
- Bioshock je streamlined i lagan, SS2 te ne vodi za ruku, sjeban je, težak i izazovan
Mislim, mogao bi danima nabrajati, ali ono.. Kad dobiješ ocjenu 96, to je meni skoro blizu savršenstva. To je igra koja po nečemu mora pomicati granice, donijeti nešto revolucionarno. Bioshock je veoma dumbdown olakšana verzija System Shocka 2 koji je preuzeo sve elemente koji je je imao prethodnik i pojednostavnio ih je. To nije savršenstvo. To nije milestone kao Half Life, kao prvi Deus Ex ili kao SS2 koji su išli pomicati granice u žanru i biti baza i referenca na kojim krilima će se temeljit milijuna FPS klonova dan danas. zato me jebe tih 96.
Bioshock kao standalone igra bi po mom mišljenju bila za nekih 80, a SS2 za nekih 90 jer i on pati od dječjih bolesti koje mogu odbit igrače. Ken Levine je praktički prepakirao svoj proizvod u novo ruho, malo ga uljepšao i bum! Kultni klasik... Hjoj.