S obzirom da se još dan danas vode rasprave oko kraja igre, ovo je naravno isključivo moje mišljenje što slijedi.
RGB kraj je ostavio toliko gorak okus da stvarno ne želim da tamo stane serijal. Da je to bio kraj kakav je trilogija zaslužila onda bi možda imao sasvim drugo mišljenje. Recimo, Witcher je svoju priču savršeno završio i uopće mi ne bi smetalo kad bi to bio kraj upravo zbog navedenog.
Mass Effect: Andromeda
Joj taj kraj :)
Iz storytelling perspektive nije loš, no glavni problem je bio što si cijelu igru i serijal skupljao saveznike, radio flote i što sve ne, da bi to na kraju bilo posve nebitno. Al' to je 99% EA kriv - kao i za DA2, dali su BW-u prekratak produkcijski rok i nije se to jednostavno stiglo završiti kako treba. Pa se išlo na ad-hoc rješenje koje eto...nije većini leglo.
Sama ideja takvog kraja nije uopće loša. Ali eto izvedba je bila katastrofa.
Odlično si naveo glavni problem. Nedostatak tih posljedica, sve odluke su na kraju bile... Brojka... I to je to.
S time da mi ideja koju je Drew Karpyshyn imao (Tamna energija čije širenje Reaperi pokušavaju spriječiti) zvuči puno smislenije i prikladnije za taj lore.
No šta je tu je. Veselim se nastavku bez obzira na kraj.
Ha čuj, lore definitivno nije za bacitiMeni je ME svijet vrhunski i drago mi je da dobivamo još jedan ME. Da oni rade stvari kao Ubisoft ili Activision složio bih se s Deadwalkerom da se počelo "musti" s serijalom.
Andromeda će biti četvrta ME igra u 10 godina.
Naravno očekujem napredak i inovacije u odnosu na ME3.
Kakvo milkanje? 4 igre u 10 godina je sasvim uredu.
Mass Effect svemir je genijalan i baciti to sve bi bilo jako velika greška.
Kak može bit ripoff kotora?
Po tome je svaki novi sci-fi serijal ripoff Star Warsa ili Star Treka.
To jednostavno nije istina.
Kraj originalne trilogije je takav kakav je, mani smeta kaj sad mora postojat hrpa objašnjenja što je i kako nakon toga nastupilo.
Sve je bilo savršeno prije RGB kraja i mislim da se sam kraj trebao izvesti manje sudbonosno.
Al dobro. Ja sam već navikao da je trilogija za sebe neka filozofska obrada teme sintetika i organika i nadam se da će rješenje koje je ponudio kraj pružiti serijalu da se pozabavi drugim temama i različitim pitanjima. U tom kontekstu, kraj jako dobro funkcionira.
Uvijek sam za to da se krene s novim ip-em nakon 3 igre, nego da se radi nekakav reboot temeljem ip-a koji je pretvoren u veliki brand. Al' hej, to sam samo ja, nemojte se vi veliki fanovi odmah uzbuđivati :)
Pa nije Reboot ndgo nastavak. Ja ne vidim zašto Nintendo ili Square Enix imaju ispriku štancat iste IPeve do besvjesti, a kad BioWare napravi četvrti nastavak jedne od svojih najboljih igara onda je to milkanje.
Nemora sve stat na trojci.
GTAV je šesti (možda ih je bilo i više) GTA u 10 godina pa niko ne optužuje Rockstar da milkaju serijal.
Final Fantasy XV je jedna od najočekivanijih igara bez obzira kaj nakon dvanajstice nije bilo dobre igre u serijalu.
Mass Effect nije milkanje jer bi se moglo reći da je to tek drugo dio.
Prvi je bio priča podijeljena na tri dijela.
Nije to Assasins Creed da neznaš ko pije a ko plaća.
Očekuje nas masterpiece.
Ja bi radije diskutirao što mislite kakva radnja bude tj. zaplet?
Dali će možda skužiti da Reaperi i tu djeluju ili su ograničeni samo na našu galaksiju.
Kako su došli do Andromede?
Jesu li Protheani izgradili Mass Relayeve i do Andromede nekad?
Koliko je godina prošlo?(vjerojatno 500)
Hoćemo li otkriti da i tu ima ljudi samo npr. puno jačih od nas, kao u Supermanu?
Zanima me isto odnos tehnologije i kako ce povezati našu i njihovu.
Nzn zaplet bi moga bit traženje najpogodnijeg planeta za nastanit i onda naiđemo na neku rasu ili rase koji nam nemaju namjeru to dopustit. Pošto ME voli moralne dileme, tu bi se moglo igrat na temu jesmo mi li negativci u priči ili tako nešto. I ne virujem da je toliko godina prošlo. Navodno su se arke uputile u Andromedu u vrime Reaper invazije, po meni je prošlo par desetljeća u najboljem slučaju. Čisto sumnjam da ćemo naić na neke superljude, tj. nadam se da nećemo. Isto tako se nadam da smo gotovi s Reaperima. Neka bude novi big bad guy, ili još bolje, da ga uopće nema. Bar ne tako OP da opet tribamo neki deus ex machina da bi na kraju pobjedili.
Pa ja bi volio da serijal nastavi u puno manje dramatičnom smjeru.
Trilogija je odlična, ali Reaperi nisu neprijatelji koji se uvode u tako mladi svijet koji tek treba dostići svoj puni potencijal.
Ja bi bio puno više zadovoljan kad bi recimo Sovereign bio boss cjele trilogije, a da glavni rat dolazi tek 5-6 nastavaka dalje.
Sve u svemu, tu smo di jesmo. Sad se nadam da će priča bit puno osobnija i na manjoj skali. Ne želim još jedan "rat za galaksiju".
Moja predviđanja su da će se serijal u nastavku pozabavit sa temama izbjeglištva, rasizma, agresivne ekspanzije i sličnih.
Ako ništa drugo bar je naša protagonistica u defoltnoj formi oku vrlo ugodna.
Zasad me igra praktički uopće ne zanima...čudno.... .
Nedavno je potvrđeno da završetak trilogije neće imati utjecaja na Andromedu. Bit će zanimljivo za vidjeti kako će prezentirati prisutnost alienskih rasa iz Mliječnog puta u novoj. Prema fan based teoriji, radilo se o svojevrsnoj Noinoj arci koja je otišla u drugu galaksiju negdje u vrijeme rata s Reaperima.
I da, u svakom slučaju su potvrdili da neće biti zelenih hibrida iz Synthesis endinga, lol.
Mislim da to nije samo fan teorija,nego službena verzija.
http://youtu.be/t1hBNALUk4w
Ja se već ponada da je trailer. :(
Koji otuzni gameplay su izbacili, nisu niti napucavanje pokazali.
Ovo je pre-prealfa.
Ovo je tech demo, na kojem bi trebali vidjeti 4K prikaz u akciji. Nista vise
Lik prica kak ovo nije bilo moguce prije Nea(PRO), al meni ovo ne izgleda bolje od U4, ne znam, mozda je ne vidim.
Mozda za Biowareovce u Frostbiteu. Treba usporedit sa DA i poslusat o cemu prica. Nisam siguran, ali mislim da je govorio o boljim teksturama, detaljima i hdru
I opet igra nece izgledat bolje od Witchera 3 na ultra postavkama. Tako da te spike da to nije bilo moguce bez Ps4 Proa su preseravanja...
Sent from my SM-G313HU using Tapatalk