Viper: Sad plakanje na ocjenu 7.5 lol sjecam se da sam nekad trcao kupiti igru koja je u PSXu dobila ocjenu 7 sad je sve ispod 9 sranje kako sam i rekao u modernoj metacritic generaciji.
Moderna igra. Moderan gaming. – 2017.
___________________________________________________________________________________________________
Mass Effect nikad nije bila moja šalica čaja, ali taj serijal je oduvijek imao moje zasluženo poštovanje, iako je drugi dio jedini koji sam ja odigrao. O Andromedi nisam izustio slovo dok nisam vidio kakve je rasprave uspjela povući. Interes za ovu igru mi je u ovakvoj godini ravan nuli, i ne planiram je uopće igrati, vjerujem da ću prije kompletirati originalnu trilogiju koja je to zaslužila. Ipak, odjednom sam dobio morbidnu znatiželju da shvatim o čemu se ovdje točno radi. Čitam zadnjih desetak stranica koje sam više-manje preskočio, i ako ću preskočiti ovaj veći dio o facama, animacijama i tehničkim postavkama (stvari koje ne mogu shvatiti), ostatak mi je prilično jasan. Radi se o igri jednog značajnog serijala koja je jednostavno i objektivno – podbacila. Nikad mi nisu i neće smetati "WoodieBone"-ovi. Solid je u jednom svom postu u ovoj temi napisao jedan odličan komentar koji se tiče drugačijeg mišljenja, i drugačije mišljenje je odlična stvar – ali do jedne mjere.
Kad "WoodieBone" brani igru koja je razočarala i ni blizu nije ispunila očekivanja, to je super stvar. To je znak da je pojedinac i dalje strastven oko određenog serijala ili igre, a to je pak znak da je strastven općenito oko gaminga. A ovo je gaming forum prije svega. Ali ovo je totalno bezveze komentar da se ospori neosporivo:
WoodieBone: Ja znam da ću igru preći bar 5-6 puta.
Svaki fan serijala bi trebao.
Treba li svaki fan Silent Hilla odigrati Downpour pet puta da shvati da ta igra ne zaslužuje ime koje predstavlja? Treba li svaki fan Resident Evila odigrati šesti dio pet puta da shvati da ta igra ima jako malo poveznica sa serijalom kojeg predstavlja? Trebaju li fanovi navedenih serijala uopće odigrati spomenute igre da shvate da to jednostavno nije to.
Kad sam ne tako davne 2010.-e odlučio nabaviti Mass Effect 2 i odigrati ga, mislio sam da ću biti zadnji tip koji bi to napravio. Nikad nisam bio space guy (nisam ni dalje), ali sa tom igrom sam dobio nevjerojatno puno. Sjećam se iščekivanja igre od pojedinaca oko sebe, dobrog glasa o igri, jedne od najboljih Reškovčevih recenzija na 4 strane dobrog starog Gameplaya (koju sam pročitao barem deset puta).

Bez pola muke sam dao novac za igru koja me realno skoro do samog izlaska nije uopće interesirala, a postala mi je jedna od najdražih prošle generacije. I nadmašila je očekivanja. U svakom pogledu. Sve je bilo na najvišoj mogućoj razini i znao si da igraš nešto bitno. I koliko je onda smiješno da nakon sedam godina, umjesto sedam puta bolje i raznovrsnije igre potpomognute najboljim mogućim uvjetima u industriji – ljudi dobiju ovakvu igru? Koliko je Mass Effect daleko od "igre koja se mora odigrati"?
Da ne ispadne da dociram i glumim moralnu vertikalu, i sam sam sto puta u prošlosti izgorio na nekoj igri, i nisam učio na svojim greškama, sve do nedavno. Nisam mjerodavan po ničemu, jer često i sam kupujem svašta, i razumijem sve koji namjeravaju kupiti Andromedu. Ali do kada ćemo svi skupa zatvarati oči na netalentirane i nemaštovite pokušaje izvlačenja našeg novca? Ne opravdavajmo developere koji to ne zaslužuju.
Nekad je i pobačaj bolji od podbačaja.