Nope, samo navodim šta mi se ne sviđa u filmu. Niti sam išta izmišlja niti sam reka da je film sranje ili slično pa da hejtam.
Ali kako god, reka sam svoje mišljenje o filmu i dobro. Nema smisla da se ponavljam.
John Wick
Istina, znaci frajer reloada konstantno, cak i provjeri kolko metaka ima u sarzeru, tokom fajta se umara, muci se, dok vidi da je slabiji baca protivnika na pod, bas se vidi da nije terminator, poslije fajtova je umoran, ranjen, tesko dise, sporo hoda, kupi oruzja s poda(i provjerava kolicinu metaka), reloada konstantno(moram ponoviti jer se tu sralo da ima neogranicenu kolicinu metaka), neprijatelji prije fajta imaju zakljucana oruzja, dok spaze Wicka otkljucavaju, kolicina detalja je suluda i tesko ih je ne primjetiti.instant klasika taj dio
Ovo je takva filmcina da ga jednostavno treba pogledati da bi se shvatila majstorija iza svake njegove sekunde.
Lore je dostojan nekog comic book serijala i jedva cekam treci nastavak.
Ova spika ispod ulazi u anale :
Tailor: Is this a formal event or a social affair?
John Wick: Social.
Tailor: How many buttons?
John Wick: Two.
Tailor: And what style?
John Wick: Tactical...
Nisam još gledao dvojku ali sumnjam da će me razočarati. Nije da imam neka luda očekivanja ali, sudeći po dojmovima, radi se o kvalitetnom akcijskom filmu. Jedinica mi je bila solidna, ni blizu nekom vrhu žanra, ali zabavan film. Imali smo popriličan broj dobrih akcijskih filmova u novom tisućljeću, od odličnih Elite Squad i Raid serijala do nekih standalone dragulja poput The Man from Nowhere. A da ne govorim kako i europska kinematografija svake godine sve više jača u ovom žanru. John Wick je IMO samo još jedan u nizu onih malo manje dojmljivih. Sad čekam vidjeti kakva će biti dvojka i nadam se najboljem. :)
Baš izmišljaš razloge da hejtaš film bezveze.Uopće ga ne hejta, realno veli svoje razloge, ne pljuje bezveze i bez ikakvih argumenata i u dosta stvari se slažem sa njim.
Prije bi reko da se previše svršava na film. Naravno da je dobar i nitko nije rekal da ne valja, ali se i mrvicu pretjeruje sa hvalospjevima.
Znaci film ne smije biti odlican nego mora biti dobar da se ne bi pretjerivalo sa hvalospjevima i to zato jer??? Ne kuzim.
Kod tebe ionako nema sredine :)
Il je perfekcija, savršenstvo bez mane i nešto najbolje ikad, ili je smeće, sranje, gadarija i najveće govno.
Nemam ja niš protiv kaj su tebi i Coleu ova 2 filma nešto vrhunsko, ali mi baš i ne izgleda da ( u ovom slučaju) poštujete tuđa mišljenja koje se ne slažu baš posve sa vašima.
ponekad se pitam zbog cega su ljudi skloni pretjerivanju :/Hahah, ironija...
Bas ga seres, par puta napisem da je nekaj perfektno i odma mi je sve perfekcija.
Bas ga seres, par puta napisem da je nekaj perfektno i odma mi je sve perfekcija.Tak ti to ide kod njega (i Vipera)... zato sam ja hejter
Znaci ja san jedini na forumu kome je ovaj film sitno iznad prosjeka.
Pogledan ovo pa pogledan Terminatora i nakon njega se uopce ne sican sta se dogodilo u ovom, pogledan Terminatora pa iden gledat ovo al nakon Terminatora je negledljivo...
Meni je film već dugo u glavi. Jako mi se svidio zbog toga što na impresivan način izvodi tu pretjeranu akciju. Meni je dojam o glumi bio suprotan od onog koji Shooter ima, baš su mi ti one-lineri sjeli. Za mene je ovo trenutno najbolji film 2017. jer me, unatoč visokim očekivanjima, i dalje oduševio i stvarno zabavio. Inače ne volim akcijski žanr, prvenstveno zbog toga što vidim u što se pretvorio. No ovo mi je vratilo nadu, stvarno sam uživao u filmu.
Shvaćam da nekome film neće biti toliko dobar ili čak ispodprosjećan, nije film za svakoga i očekivano je da će mišljenja biti podijeljena, ali eto, mene je stvarno oduševio.
Najviše zbog završne scene u parku kada se vidi koliko je taj svijet ubojica raširen. Prvo što mi je palo na pamet tada je da mi to objašnjava zašto zapravo nigdje nema policije u filmu. Zato što je to podzemlje doslovno svugdje. Odlično je postavilo temelje za posljednji nastavak.
Izgleda da sam jedan od rijetkih kojima je drugi film lošiji od prvog...
Ono što je (meni) prvi dizalo iz prosjeka razno raznih "akcića" je činjenica što je bio (ili barem djelovao tako) realan. Svaka scena, svaki kadar, svaki fajt je imao težinu, dubinu i realnost. Isto tako, imali smo i taj početak koji je sve skupa prizemljio i dao dodatnu težinu scenariju i motivaciju glavnom liku. John Wick nije bio superman. Bio je samo izuzetno spretan i motiviran te nije imao što za izgubiti.
Dodajmo tome odličnu, vještu i inovativnu koreografiju borbi na atraktivnim lokacijama popraćenu vrlo "fitting" glazbenom podlogom. Na kraju krajeva, vrlo interesantan je bio i uvid u zanimljiv "underground" pokret ubojica koji unatoč svoj svojoj nesmiljenosti i svireposti prate određeni kodeks.
Sve skupa nam je dalo izuzetno napet, dinamičan, inovativan i privlačan akcijski film u kojem će uživati čak i oni koji nisu nužno ljubitelji tog žanra, dok će sami ljubitelji imati film koji će im postati instant klasik, možda čak i novi etalon u žanru.
Meni je taj film, sa vremenskim odmakom, bio čista devetka.
Drugi je, nažalost, izgubio dosta toga što je meni prvi činilo klasikom...
Istina, akcije je bilo puno više, tako da shvaćam da je onima koji su većinom uživali u akciji prvog dijela, ovo bilo genijalno. Nažalost, mene (kao što sam naveo) nije privukla samo akcija.
Motivacija mi je ovdje bila prilično slaba, ni približno kao u prvom dijelu. Negativac nije ni približno imao karizmu negativca iz prvog dijela. Čak i koreografija borbi, iako i dalje dobra i sirova, nije više imala tu dozu prizemljenosti i realnosti. Kada se nešto previše puta ponavlja, izgubi na intenzitetu. Plus nije pomoglo što je zaista velika većina fajtova imala vrlo slične poteze... pucanj, kotrljanje, udarac, uzimanje pištolja, pucanj. A ostali stoje i čekaju da John Wick dođe do njih...
Ruby Rose je izuzetno obećavala sa nastupom i "tihim" onelinerima, da bi na kraju fajt s njom bio totalni antiklimaks. I zadnja stvar - previše hiperboliziranja i pretjerivanja... Npr. na kraju ispada da je doslovce svaki čovjek u gradu "assassin"... Give me a break...
Po ovome ispada da mi je film smeće. Ne, dapače. Ima svojih pluseva. Jedino, kao nastavak instant klasika (meni) nije opravdao očekivanja. Od odličnog, brutalnog, sirovog, prizemljenog ali realističnog akcijskog filma, dobili smo "Komandosa" ili Chuck Norrisa modernog doba.
Što je odlično? Odlični su neki dijalozi, odlični su sporedni glumci (McShane i Reddick), odlično je širenje prikaza tog underground assassin pokreta i njihovog kodeksa, odlična je koreografija nekih borbi (ono sa olovkom je klasik!), odličan je zvuk, odlično je vidjeti Morpheusa i Nea u istom kadru (iako samo zbog nostalgije, jer mi ni Fishburneov monolog nije bio dobar...). Tako da, sve u svemu, ovo je vrlo dobar film, ali ni približno dobar kao prvi dio.
Ponavljam, od surovog, realnog i prizemljenog prvog, dobili smo samo zabavan, naivan akcijski film, u rangu nekadašnjih razbibriga iz 80-ih.
I zadnja stvar - previše hiperboliziranja i pretjerivanja... Npr. na kraju ispada da je doslovce svaki čovjek u gradu "assassin"... Give me a break...Interesantno, meni je baš taj detalj podigao film na novurazinu i otvorio hrpetinu vrata za zadnji dio trilogije.
Bez sumnje, drugi dio je nerealističan kad se usporedi s jedinicom, ali nisam čak očekivao tu dozurealističnosti. Htio sam solidnu priču s fenomenalnom akcijom. Ovo prvo se može diskutirati, ali ovo drugo je definitivno na razini. :)
I slažem se za McShanea i Reddicka, baš dodaju tu dozu mističnosti u čitav svijet.
Meni je samo drago da postoje ljudi koji su poput mene potpuno ušli u svijet John Wicka i svega što ga okružuje. Lore koji je napravio ovaj serijal je fantastičan! Sva ta pravila; čast. Ma sve mi je genijalno. I taj izgled filma; baš je moderna počast najboljim akcijskim filmovima krajem prošlog stoljeća. Ja stvarno ne vidim jednu jedinu manu originalu; dok bi za dvojku trebao opet po drugi put zasada pogledat. Serijal i sami John Wick su mi u glavi odkat sam rivočao prvi dio prije gledanja drugog; baš ono kad postaneš instant FAN nečega. Što je mnogima MGS, to je meni čini se John Wick!
Jao; pa ovo bu vrh.
http://youtu.be/aYO35gJbi5k |