Znači, postojala su vremena kada sam kao klinac obožavao jedino akciće, pa sam živio za filmove u kojima su Steven Segal, Van Damme, Dolph Lundgren, Silvester Stallone, Kurt Russel, Chuck Norris itd.. spašavali svijet, ubili pola zemaljske kugle, preživjeli milijun metaka i explozija i na kraju filma zaradili tek posjekotinu na licu od zadnjeg šefa prije nego su i njega poslali u vječna lovišta..
i tako ja rastao i postao stariji kada su te moje junake počeli nasljeđivati tipovi poput Jasona Stathmana, Jet Lia, Vin Diesela itd.. i ja postao več polako skeptičan u vezi tih akcića pošto su meni frendovi govorili da su to trash sranja ko stari filmovi.. posjetim ja tako čuveni IMDB portal i gledaj stvarno, svi moji filmovi iz djetinjstva imaju mizerne ocjene - ostao sam šokiran.. šok je trajao kratkog roka jer sam ubrzo shvatio da ti neralno, over the top, trash akcići zbilja nisu niš posebno i ne doprinose općoj kulturi ili daju neku poruku.. samo nabriju klince za kopiranje junaka i igranje FPS-ova nakon gledanja dotičnih filmova (barem su mene nabrijavali )
i nakon podosta godina pojavi se čuveni John Wick.. trailer fenomenalan, podsjetio me odmah na stari dobar Matrix.. neki frendovi pogledali film i dali podvojene kritike, oni malo ozbiljni okarakterizirali ga kao bezumni trash film B produkcije, dok oni frendovi koji više vole bezumne filmove dizali ga u nebesa.. ja sam se samo jednome nadao.. da bude to konačno neki zanimljivi akcić, sa dobrom pričom, akcijom i karakterizacijom likova..
tako je došao taj dan kada sam s nestrpljenjem pokrenuo ovaj film i bacio se na uživanje.. no ono nije dugo trajalo.. priča neozbiljno smiješna, film djeluje nerealno od početka do kraja.. znači fantazija a ne akcija, ko Max Payne ali na very easy postavkama.. Keanu se šeće hodnicima i sa pištoljem gađa jebene ruske specijalce u glavu sa pola metra razmaka, pobija pola grada a policiji ni traga, nikoga ništa ne zanima.. zato jer je on "čuveni bivši specijalac".. treba napomenti da pritom ne biva ozbiljno ranjen, a bogme niti ne reloada puno oružja, imam osjećaj da je sa jednim pištoljem pobio dvadesetoricu a da pritom nije ni klip zamijenio.. a tek kakav staromodni klišej na kraju.. jedan na jedan fight, Keanu ima pištolj ali bacio ga proć tek da može 20 minuta boriti se sa šakama protiv glavnog šefa.. koji je stari prdonja ali glavni šef je pa je svejedno jebeno namučio Wicka prije nego ga potonji sredio
i šta reći na kraju.. da me barem netko realno upozorio kakav je ovo film prije nego sam ga krenuo pogledati.. ovo je jednostavno film za pogledat kada ste sretni, bezbrižni, kada započinje vikend ili kada nakon filma imate vremena upaliti neki dobar FPS na plejki.. misli na pašu, jer film je trash, fantazija i vraćanje starih akcića ponovo u život, kao takav je fenomenalan, obožavam Keanu Reevsa i kao glumca i kao osobu, i film zaslužuje pohvale za akcijske scene i efekte.. ali treba priznat da je trash sa smješnim dijalozima i pričom, ali moderan i sa velikom dozom zabave ako ne tražite ozbiljan i realan film.. 7/10
drugi dio ću uskoro pogledat, vidim da puno ljudi pišu kako je bolji od orginala, no meni svejedno, znam što mogu očekivat i znam u kakvom raspoloženju se moram nalazit da ga idem pogledat..