Ne znam sta Sony čeka? Odlična prilika da ugrabe još jednu eventualno dobru ekskluzivu MS-u pred nosom.
Sunset Overdrive
Pa njima oni rade Spidermana. Ziher nece bacat pare na ex MS igru koja se nije prodala. Netko drugi bi mogao uletit kome treba igra. Sony ce im prije dat da jos jednog ratcheta rade, a nije ni puno proslo od proslog. Tako da dost imaju oni posla za njih.
Insomniac je inace super studio, sve sto naprave valja. Steta sto se SO nije prodao.
Ps4 ima puno veću bazu igrača. Za očekivati bi bilo da se bolje proda. Xbox marketing je kriv što im se konzole i ekskluzive slabije prodaju, a ne same igre. Sunset je bila zabavnija i bolja igra nego ono navikano sranje od Haloa 5. Samo što je Halo iskakao iz svake Pastete. Smatram da ne bi pogriješili ovi u Sonyu kada bi se odlučili na izdavanje, ali eto vrijeme će pokazati tko će (i hoće li tko uopće) izdati igru i nadam se profitirati.
Insomniac je odličan developer.
Resistance 3 je jedan od najboljih fps-ova ikada. Half-life , Wolfenstein, Doom, Killzone, sve pomalo u jednom proizvodu.
Sony voli imati prava na naslove koje izdaje second-hand devovima, a Insomniac je inzistirao da oni posjeduju Sunset Overdrive IP, tako da se tu inicijalno nisu našli. Sad, želi li Sony (ili Insomniac) napraviti kompromis za nastavak, pogotovo kad se prvi nije baš prodao, je upitno.
Microsoftu bi dobro došla koja ekskluziva više, ali to bi bio više potez jačanja Xbox branda nego značajan komercijalan uspjeh. No tko zna...
MS sad ima sušu sa ekskluzivama koja je nastala zbog otkazanih projekta, a projekti su se otkazivali zbog promjena u menadžmentu. Za očekivati je da su od tada krenuli pripremati nove naslove, ali im je bilo prerano da ih sada pokažu. No dok bi SO2 bio gotov, MS bi već mogao imati nekoliko ekskluziva pripremljeno za to razdoblje pa im Insomniacova propozicija nije interesantna.
Stvarno šteta jer se radi o jednom underrated naslovu, igra san je kod prijatelja, istina bog jako kratko, al san svakoj sekundi uživa. Volija bi nastavak /ako dođe do njega/ vidit na PS4.
stvarno odlicna igra, volio bi da sony tu uleti ako vec microsoft nece. mada to nije ni malo realno, eventualno kad bi prvi dio izdali za playstation. neznam koliko je takvo sto uopce realno, ali bez toga nema sanse da sony ulozi svoju lovu u takvo nesto.
takodjer i za druge izdavace nije sigurno primamljivo izdati nastavak igre koja je izasla na xboxu koji se realno barem duplo slabije prodaje od playstationa. mozda thq nordic, oni svakakve gluposti izdaju.
Publisher je Microsoft i pomogao je financijski pri razvoju. Kak misliš da bi uopće izašao onda prvi dio za PS platformu?! Nezz,meni čini skoro nemoguće. Bilo bi dobro, ali gotovo nevjerojatno.
http://www.ffa.hr/index.php/vijesti/item/7741-suneset-overdrive-iskocio-na-steamdb
http://www.ffa.hr/index.php/vijesti/item/7827-najbolja-xbox-one-ekskluziva-od-danas-je-dostupna-na-pc-u
evo i na steamu je Solid Snake
https://www.youtube.com/watch?v=Hz67PfVRfOg
Skinuo sam igru, ali nema se vremena ni isprobati.: (
Ljudi kupite si Sunset, odlična igra garantiram vam ultra zabavu. Sad kad se sjetim i gledam slike točno znam šta je falilo Spidermanu. Iako je teško usporediti ova dva super junaka. Ali da je Spiderman imao više misija na cesti ili u zatvorenom dijelu bilo bi još bolje. Ovdje je bilo brdo različitih ulica sa masu detalja i tako to.
Da upozorim PC igrače, ako vam konfiguracija ne zadovoljava minimalne zahtjeve, igra će odmah u startu odbiti pokrenuti se. Meni se to dogodilo jer umjesto 8 GB imam 6 GB. Ne sjećam se kada je neka igra imala ovakav sistem provjere, ali eto, tako je kako je. Meni je besmisleno da forsiraju ovako nešto znajući da je RAM usage gotovo redovito precijenjen. Dobra stvar u lošoj situaciji je da sam imao probnu verziju, heh.
Nakon gotovo 30 sati priveo kraju ovaj neočekivano izvrsni naslov. Završio sam sve glavne i sporedne misije te određeni broj challengea i pokupio veći broj itema (wc papiri, tenisice, mobiteli...). Osobno najbolja Insomniacova igra u kojoj su doista pustili mašti na volju te se vidi da plod ljubavi prema video igrama. Vizualno izgleda jako privlačno s naglašenim bojama, no najvažnija je odlična igrivost. Očekivano maštovita oružja (nekoliko njih nadogradio na maksimum, a ostatak mi je bio na lv. 3 i 4) i neočekivane fantastične akrobacije kakve se ne mogu doživjeti zasigurno ni u jednoj drugoj igri ne dopuštaju da nikad ne dođe do monotonije s obzirom na šablonske misije koje se većinom svode na skupljanje predmeta. Igra ima određenu dozu izazova, no ako/kad se i pogine nije ništa strašno zbog zabavnih animacija spawnovanja. Svaka čast Microsoftu što je podržao Sunset Overdrive koji je obavezan dio svake Xbox One kolekcije igara.
Krenuo jučer i odigrao par misija. Zasad vrh po igrivosti i stilu, jedino mi fali neki double jump s obzirom koliko ima platformiranja i grindanja po railovima. Oružja već u startu prezbavna, mogu misliti kakva su tek ona kasnija.
Jedino me malo zasmetalo što ima problem s korumpiranim saveom čim se starta igra, ali koliko sam skužio, to je lažna obavijest i ako mi bude išla na živce, ima par fixeva za to (navodno je Steam Cloud problematičan za ovu igru, a devovi to nisu fixali).
Sad kad se otključao air dash mogu reći da je traversal gradom ako ne bolji, onda barem jednako zabavan u odnosu njihovog Spidermana. Spojeno sa preludim oružjima i napucavanjem koje je u maniri Ratchet&Clancka, ova igra spaja ono ponajbolje iz obje igre po pitanju gameplayja. Zločin je nad gamerima ako ne izbace i neki remaster u budućnosti. Makar na PC-u izgleda vrhunski, ima otključan framerate i sve ostalo. Prava šteta što nisu išli širiti ovaj koncept jer definitivno ima velik potencijal.
Aaaaand…završeno. Ostalo mi je još nešto side questova pa se bude i to riješilo. Kako je i počelo, s otprilike isti takvim dojmom je i završilo. Ne može se reći da je igra podcijenjena s obzirom na tih 80%-nešto na Meti, ali s obzirom na kvalitetu šteta što se nije prodala u više od ta dva milijuna primjeraka. Ovo je IP koji bi danas vjerojatno bolje prošao, ali Spidey se prometnuo u zlatnu koku pa ne čudi da je ovo ostalo po strani. Što je prava šteta, s obzirom da nedostaje nekih dobrih sandbox single player s ovako ludim napucavanjem i divljanjem. Ako bi radili nastavak definitivno bi se moglo poraditi na dizajnu questova i možda malo ozbiljnijoj priči (nije da se bunim, doduše).
Samo da dodam opasku - po završetku igre imate nekih dobrih 30% dodatne igre koji su dodali kroz DLC/season pass a na PC-u je to sve došlo u paketu. Radi se o The Mystery of Mooil Rig i Dawn Of The Rise Of The Fallen Machines. Mogu reći da je ovaj prvi bio baš zabavan, dok je drugi dodao i neke nove gameplay elemente. Šteta bi bilo ostaviti to po strani, a radi se o dva sasvim nova područja mape i novim bossovima.