Ne razumijem zašto su ljudi zapeli za te ekskluzive. OK, svakako bi bilo bolje da ih ima, ali kupovati konzolu radi nekih igara mi nema smisla. 90% igara su multiplatform i mislim da se u tom obilju moze naci za svakoga ponesto.
Meni MS sa EA Accessom, odličnim Gold igrama i evo sada sa Game Pass radi odličan posao, koji mi daje mogućnost za neke sitne novce imam ogromnu kolekciju igara koju mogu istraživati bukvalno godinama. Sony mi je davao indie naslove i tjerao me da igram samo ono što kupim, bez mogućnosti istraživanja i davanja prilike novim naslovima ukoliko nisam bio spreman izdvojiti ogromne novce.
Zašto bih kupio Xbox One ako sve igre koje on nudi mogu odigrati na PS4 ili PC-u koje imam i na kojima ću dobiti bolju grafiku i performanse? Isto stoji i da nemam konzolu pa se dvoumim između PS4 i XOne - naravno da ću uzeti PS4 na kojem mogu odigrati sve što i na Xboxu (onih par igru koje ne mogu ću odigrati na kompu) + PS4 ima hrpu odličnih ekskluziva koje ne mogu odigrati na nijednoj drugoj platformi.

Velim svaka čast Spenceru na poslu koji radi otkad je preuzeo Xbox no ovo ustupanje ekskluziva PC-u mu nije trebalo.

Ja sam uzeo XBox One nakon što sam imao sve generacije PS-a i nisam se pokajao. Prešao sam na S model zbog 4K i HDR jer imam 65" 4K TV, i igre sa hdr i upscalingom izgledaju bolje nego na običnom PS4, za Pro ne znam jer nisam imao. XBox ima daleko jeftiniju Gold pretplatu ( ja sam svoju godišnju platio 36.99$) i bolje igre mjesečno. Još jedan momenat je EA Access npr. ove godine nisam uzimao FIFA 17 jer će krajem ovog mjeseca stići u EA Access ponudu. Konzola je bešumna naspram PS4, s obzirom da koristim analog konstantno džojstik od X1 mi je daleko bolji. Ekskluzive me ne zanimaju jer većinom igram multiplatform igre (PES, FIFA, BF1 ...), tako da sam u XBox dobio jeftin gaming sa ogromnim izborom igara tj. još nisam pregledao EA Access bazu i igre koje mjesečno dobijem, a sada stiže Game Pass kao neka videoteka. To Sony nema i ogroman je razlog za prelazak na XBox, jer da na Sonyju izigraš igre koje za smiješnu pretplatu dobiješ na XBox treba ti hrpa novca.

Ja sam uzeo XBox One nakon što sam imao sve generacije PS-a i nisam se pokajao. Prešao sam na S model zbog 4K i HDR jer imam 65" 4K TV, i igre sa hdr i upscalingom izgledaju bolje nego na običnom PS4,
To naprosto nije istina + obični PS4 ima HDR također. Na 4K TV-u igre u 900p ili niže ne mogu izgledati bolje. To je jednostavno tako.
4K upscale ti može i tvoj TV raditi...znači to nije nekakav poseban feature već marketinški trik.

OK tebe ne zanimaju eksluzive, ali pitao si razlog zašto su nekome (hrpi ljudi) bitne eksluzive i rekao ti je i crnisokol
Ukoliko netko ima neku drugu platformu taj netko zbilja nema razloga da kupi XOne...

Što se tiče ostalih EA Accesa i Game Pass featura...ok sve to stoji, ali nije killer feature i neće netko sada pohrliti i kupiti baš zbog dodatnih pretplata tu konzolu (možda čak i suprotno). EA Access također postoji i na PC-u.

Prodao sam PS4 prije nego su softverski dodali hdr podršku.
Lijepo je imati izbora, a svako nek' uzima šta više voli i preferira.
Ja sam i napisao stvari koje su meni lično bile presudne, nekome će one možda biti argument protiv.

Ovo je već 100x prežvakana tema, no samo bih (opet) istaknuo sljedeće - nemojte gurati PC u ovu Xbox vs. PS raspravu. Na stranu sa zadrtim gamerima poput nas ovdje, većina casual publike uzima konzolu zbog plug & play iskustva. Nemaju volje sklapati konfiguracije, nadograđivati grafičke svake dvije-tri godine ili gubiti živce zbog Ubisoftovih smeće PC portova dok traže idealne postavke. Žele iskustvo "kupit ću disk igre u Gamestopu, doći doma, gurnuti taj disk u konzolu i nakon 10 minuta ću se igrati".

Ako iz diskusije izbacimo PC, ostaje dakle pitanje multiplatformske ponude između dvije konzole. Budući da dosta konzolaške publike igra pretežito sportske naslove uz povremenu pucačinu (CoD ili Battlefield), stvari koje sada nudi Xbox (EA Pass i Xbox Game Pass) nisu baš nebitan benefit jer realno za neku pretplatu dobivaš instant pristup takvim naslovima.

Osobno smatram da Xboxu definitivno nedostaje dobrih ekskluziva i da bi se trebali "ugledati na Netflix" po pitanju vlastite produkcije, no očito ovakve stvari su MS-u dovoljno dobre za ciljani boost prodaje hardwarea. U protivnom bi MS već odavno ulagao novce u produkciju novih ip-eva, umjesto da dogovara dealove s drugim izdavačima kao što sada već ima s EA-om.

Koliko god mi mislili ovdje da znamo čarobnu formulu za Xbox, jedino menadžeri u MS-u vide krvnu sliku prodaje i jedino oni mogu najbolje znati što je dugoročno financijski najisplatljivije za ciljani rast Xbox divizije :)

Naglašavam ovo "financijski najisplatljivije" :)

Zašto u svakoj Xbox temi mora se spominjati PS4? Igre i exkluzive na PS4? Dajte više ljudi . Užas.

Poslano sa S8+

Zato jer je "moj tata vs tvoj tata" omiljena dječja igra.

Zapravo je rasprava sasvim korektna.
Daleko je to od ikakvog moj tata vs tvoj tata.

Nije korektna kad se u svaki Xbox topic ubacuje PS4.

Poslano sa S8+

Meni je zaključak da jedan pravac fura Sonx, drugi MS, a meni MS-ov fazon je daleko interesantniji od Sonyevog gdje sam većinom igrao PES i BF. MS mi nudi ooooooogroman izbor igara po cijeni 1-2 igre na PS4.

Odlican potez MS-a, jako dobra ideja  :

Nekuzim cemu prepucavanja Sony vs MS... ja imam PS4 i ovo mi je super ponuda sto je MS najavio...

Za stream igara nikad nebi dao ni kune, tak da necu pljuvat po Sony-u i o njihovoj stream usluzi jer ju ne koristim niti ju mislim koristiti.

Nije korektna kad se u svaki Xbox topic ubacuje PS4.

Poslano sa S8+
Pročitaj opet...furao se i Nintendo i PC i PS4 kao općenita konkurencija.
Nije nitko došao i rekao "SONY,SONY,SONY!!!11!1 "Jebeš XBONE" i ostalo.
Ne znam čemu dizanje nekakvih tenzija kada je rasprava u POTPUNOSTI zdrava i korektna. Nije ni rasprava već općenito mišljenje.

Ne vidim potrebu za alergijom čim se spomene zamisli druga konzola ili igra u threadu kojemu ne pripada. Big fuckin deal.
Tabu tema jbt.

Meni ekskluzive također ne znace skoro nista. Nekima je tesko shvatiti zasto netko ima xbox ako je sve bolje-lipse na pcu. Hrpa ljudi koje znam u xbox pa i ostalim konzola "svjetovima", pc igranje im nije napeto iz vise razloga. Za ne virovat mi je kako na bilo kojem forumu u lipoj nasoj ljudi imaju potrebu spominjat ps u xbox temama. Svaki put ode to u krivom smjeru. Da mi je do ps-a gleda bi ga (jedan komad je u djecjoj sobi) ili bi cita ps forume. Igrajte na cemu god ocete, svi smo gameri, ali brate, zaboli me trenutno i za ps i za pc. Da nebi bilo da laprdam, imam ps4 i 2 dobre ROG pc kante

Meni ekskluzive također ne znace skoro nista.
Vjerujem ti - imas Xbox One.

Meni ekskluzive također ne znace skoro nista.
Vjerujem ti - imas Xbox One.
Super, zakon si!

Poslano sa mog Samsung Galaxy S7

Meni MS sa EA Accessom, odličnim Gold igrama i evo sada sa Game Pass radi odličan posao, koji mi daje mogućnost za neke sitne novce imam ogromnu kolekciju igara koju mogu istraživati bukvalno godinama.
I sve to za samo 210 dolara godisnje. Bagatela.

vjecita rasprava, ne kuzim zasto ljudi imaju potrebu nametati svoje misljenje drugima i iznositi nekakve subjektivne cinjenice.
ja imam i jednu i drugu konzolu. drzim da je za mene playstation bolji jer nudi vise onoga sto mene(veliki naglasak na mene) zanima. meni su raznovrsne ekskluzive mozda i najbitnija stvar. the last guardian, horizon, detroit, tearaway, bloodborne itd. xbox jednostavno nema tako sarolik spektar igara.

ali, za nekog ko hoce odigrati puno dobrih igara za malo novaca je xbox one postao davnih dana puno bolji izbor, gwg je vec mjesecima bolji od ps+, ea access je odlican, a game pass bi mogao biti apsolutno briljantan. cak i ako placas sve tri pretplate ispada te 190€ godisnje sto je ajmo reci 15,80€ mjesecno, s tim novcem mozes hrpu ali stvarno hrpu igara odigrati.

planiram uzeti gamepass da odigram gears of war ultimate edition plus odigrao bih barem jos jednu igru u tom mjesecu, mislim da se radi o velikoj vrijednosti. slozio bih se da ovo nece promjeniti stvari u trzisnom ratu konzola ali za krajnjeg korisnika je veoma pozitivno.

Koja je to potreba soliti pamet drugima, opaka anomalija ili bolescina....uniste svaki topic.

Poslano sa mog Samsung Galaxy S7

2 godine kasnije

Alien Isolation je došao u Game Pass, prije toga Arkham Collection, Shadow of the Tomb Raider, Crackdown 3...tko će sve to odigrat.

15 dana kasnije

Fallout 4 i F1 2018 dodani! Vozit će se...