La La Land nije najbolji film

Al strašno šta su im napravili :/

Na kraju je La La Land najveći gubitnik ove godine, al da bilo je boljih filmova, mada mi Moonlight nije jedan od tih boljih.

Na kraju su nagrade i bolje od ocekivane. Mislio sam stvarno da ce 10 komada LaLaLand uzet.

Važnije je bilo poslat poruku Trumpu očito. Da je osvojio bilo koji drugi film, ili da je Moonlight pobrao jos barem za režiju ili još koju glumačku ili za kinematografiju, onda jos ajde, al ovo je cisto titranje jaja.

Nisam gledao pa me zanima...jesu li glumci opet držali političke govore?

Ah, za Trumpa je u Kaliforniji bilo 32% birača. Negdje mora isplivati sav taj neoliberalni bijes a Oscari su fin poligon za pokazivanje mišljenja. Ništa čudno. Kao i Calexit pokret butthurtanih, uostalom.

Ah, za Trumpa je u Kaliforniji bilo 32% birača. Negdje mora isplivati sav taj neoliberalni bijes a Oscari su fin poligon za pokazivanje mišljenja. Ništa čudno. Kao i Calexit pokret butthurtanih, uostalom.
32% nije ni toliko loše kada uzmeš sve u obzir.

Mene više zabrinjava broj ljudi koji prate te manifestacije.

Mogli ste već unaprijed (još od govora raspale Maryl) naslutiti da će se nagrade davati u korist crnaca, feministkinja, muslimana, gejeva i svemu onome kako bi se kontriralo Trumpu.
I tako će biti još Bog sami zna koliko.

Stoga ne znam čemu razna čuđenja, šokiranja i nevjerice.

Važnije je bilo poslat poruku Trumpu očito. Da je osvojio bilo koji drugi film, ili da je Moonlight pobrao jos barem za režiju ili još koju glumačku ili za kinematografiju, onda jos ajde, al ovo je cisto titranje jaja.
Onaj Index-ov članak koji sam linkao u drugoj temi se malo pozabavio tim pitanjem. I nigerima. Pa da sad ne linkam opet, citirat ću jedan dio:

''Pobjedu je odnio i animirani obračun sa ksenofobijom i rasizmom, izvrsna i komercijalno uspješna "Zootopia" koju su mnogi doživjeli kao savršen protuotrov za Trumpovo širenje mržnje i straha.''
Izvrsno, nadasve. Prvo što su mi liberali, SJW-i i pederi (to je sve ionako isto) uništili jest 'Frozen' jer Elsu žele prikazati kao lezbijku, a sad još i ovo.

EDIT:
http://fortune.com/2017/02/26/oscars-donald-trump/

"I want to say 'Thank You' to President Trump," Kimmel said during his opening monologue. "Remember, last year, when it seemed like the Oscars were racist?," referring to last year's Academy Awards, when no non-white actors were nominated for awards for a second straight year. "That's gone, thanks to him," Kimmel added, implying that the award show seems much less racist now in comparison.

Skijanje je rasistički sport, rijetko kada vidimo crnce tamo. Ja bih da ga zabrane.

Nisam pratio niti me zanima toliko, ali mi je drago da je Moonlight na kraju ipak bio prepoznat. Ali da se sve baš lijepo posložilo tako da ispadne da je pobjedu odnio zbog političkih razloga - jest. To što je glavni lik tamnoputi homoseksualac uopće nije ni toliko bitno u samoj priči.

Sad trebaju snimit film o ovoj veceri i najvecem obratu svih vremena. I jos je istinit.
I drago mi je da je Moonlight dobio, makar je sve ovo blesavo ispalo. Stvarno mi je zao malo ovih producenata LaLaLanda.

Ne mogu rec da je Moonlight los film, ali sve mi smrdi na onaj scenarij kad je Crash dobio Oscara, a ekipa provjeravala omotnice. Bilo je barem par boljih filmova od njega, a i ovdje na forumu nije briljiro bas u ocjenama.

Raziel je dobro reko, na kraju mi sami ispadamo smijesni jer smo tu nesto iznenadeni rezultatom. Zalosno je sto ce na taj nacin uvijek bit nepravedno zakinutih filmova. Sad zamislite da je jedan Birdman ove godine, pod ovim okolnostima, bio nominiran i on bi na kraju ispusio.

Sve u svemu, realno, godina je bila cisti prosjek, ako ne i ispod toga.

Moonlight mi je smece neviđeno, taj film ne zasluzuje nis, a kamoli nominaciju za nesto, mozda jedino nominaciju za najlosiji film 2016-te
Prosle godine crkva i svecenici koji diraju malu djecu a ove crni gej diler droge, ma daj molim te...

Uopće vas ne razumijem. To što se vama ne sviđa film ne znači da ne zaslužuje nagradu. Na kraju krajeva, zašto vas to uopće zamara? Meni najdraži film godine nije ni nominiran za Oscara, što bi sad trebao? Neće mi to promijenit mišljenje ili slično.
Uopće nemam problem s time što je Moonlight dignuo kipić, radi se o jako dobrom filmu koji će eto, zbog situacije koja vlada u svijetu ispasti za neke alibi pobjednik, a daleko je od toga.

Time se opet dotičem toga zašto vas to zamara? Razumijem da možeš bit razočaran time što tebi najdraži film nije osvojio nagradu, ali zato pljuvat po drugom filmu, ne vidim smisao u tome.
Na kraju krajeva, radi se samo o jednoj nagradi u nizu, koju, podsjetit ću vas, bira ogroman broj ljudi. Nemoguće je ugodit svima, a kamoli izabrat jedan film i univerzalno ga odredit kao najboljeg. To što neko na taj način tumači ovu dodjelu, njegov problem.
Srećom, svako od nas se razlikuje i ima svoje afinitete i dok će se nekome određeni naslov svidjeti, drugima možda neće. I to je u redu. Ali ponavljam, ne vidim smisao u tome da se sad pljuje po Moonlightu.

TRX sad što ti daješ za primjer Birdmana. Po čemu bi to bila nepravda da je npr. Moonlight izašao te godine i dignuo kipić ispred njega? Zato što ti tako smatraš? Nemojmo se lagat, ne postoji objektivnost kod umjetnosti.

Ja bi stvarno htio vjerovati da je taj film odabran zbog ukusa. I onda super, naravno. Pa ok, nismo svi isti, of kors. Nekima je Arrival smeće!

Ali previše je indikacija da se ove godine išlo nadoknaditi za sve prošle godine kada "afroamerikanci" nisu dobili.

Pa ok, nismo svi isti, of kors. Nekima je Arrival smeće!
Nazvati Arrival smećem je kompliment koji ne zaslužuje.

Ali previše je indikacija da se ove godine išlo nadoknaditi za sve prošle godine kada "afroamerikanci" nisu dobili.
Čru.