Ono kad iskopaš dragulj nakon 9 godina od izlaska...

Halo serijal nisam igrao par godina, od kada sam krenuo s MC Collectionom, ali sam stao. Četvorku nisam dugo igrao, ali mi je jedna od dražih FPS-ova koje sam prešao. Rekoh da se bacim odmah na peticu i Guardianse...
Iako su mi Xbox konzole često kroz godine i kako su izlazile bile na vrhu gaming prioriteta, rijetko kada bi si ih mogao priuštitit. Pa budući da sam odnedavno vlasnik Xbox Series X-a, došao je red da čistim neke wishliste i backlogove. Tako je na red došao i Halo serijal. Budući da sam četvorku već jednom ili čak dvaput tada kada je bila aktualna i završio, krenuo sam odmah s peticom. Igra nakon devet godina još uvijek izgleda jako privlačno i lijepo, a tako je i sa gunplayom/gameplayom. Standardni HALO feel probudio je malo i nostalgije budući da sam davno prije 15-ak godina prešao prve tri igre. U animacijama priča dolazi dosta do izražaja i uz dobru atmosferu, malo su me čak i iznenadile negativne kritike na istu. Kako glavna premisa igre kaže "legenda postaje lovina" baš mi je trebala ovakva kratka kampanja kao odmak od ovih modernih šutera s premisom drugog svjetskog rata ili modernog ratovanja. Trebalo mi je točno 14 sati i 38 minuta za prelazak i legla mi igra kao budali šamar. Jedina zamjerka je što u dosta slučajeva nisam imao najbolja oružja koja su mi se jako svidjela, a municije za iste nije bilo puno. Igra je lišena standarnog resuply ammo-a, pa često kada sam potrošio "omiljeno" oružje morao sam ga baciti i uzeti drugo. Neprijatelji su odlični, a ono što me se najviše dojmilo je art design, koji je podsjetio na četvorku i to full. Sjajno dizajniran svijet prekrasnog izgleda. Ti particle efekti u borbi su često wow. Vjerujem da je 2015. godine dojam svima bio još snažniji, nego li danas kada igre izgledaju ovako kako izgledaju. Super su mi glasovi u igri, baš doprinose imerziji. I uvijek pozdravljam kada lik kojim upravljam ima glas! Baš mi je pasala igra i svaka preporuka ako netko je slučajno zaobišao ovo.