Ghostao sam ih popriličan broj vodeći se onom "no message is also a message" i već me lagano sram. Naravno, dobio sam i ja fin broj ghostanja tako da kad god bi bio nadrkan zbog toga sjetio bi se da i ja to radim tak da nemam im pravo to uopće uzet za zlo.
----
Prije, dok sam bio u teen godinama i ranim dvadesetima to nisam nikad radio što je najbolja stvar. Uvijek bi sve bilo rečeno do kraja i unutar par godina sam dobio nekoliko ghostinga od cura koje su mi se svidjele i nisam shvaćao zašto netko odjednom tako prekidaju komunikaciju nakon 1, 2 ili 3 dejta. Mislio sam da možda nešto krivo radim. Od jedne sam uspio dobit letimično objašnjenje "joj, sorry, nije bilo kemije bla bla". Mislim si, pa mogla si to odma reć da znam. Nije problem prihvatit takvo nešto.
I nakon malo istraživanja i pričanja s drugima, skužio sam da se to zove "ghosting" i da je to sve učestalije. Nije baš najbolji tretman spram drugog, ali nakon 1 dejta ili 2, nije toliko strašno jer se nije stiglo ništa razvit između osoba. Što više, čini mi se kao da je to postalo uobičajeno ponašanje gdje većina, osim onih najočajnijih, ni ne trza na to. Većina shvati da ako nema odgovora, nema tu "kruva".
I onda sam se prebacio u taj mod, pa dobro, očito me ne mora bit toliko briga nit se moram objašnjavat. Ako mi nešto ne štima u startu, samo nestanem. Pogotovo kad ona počne imat grandiozne planove, nazivat me ljubavi ovo-ono a ja kao debil samo razmišljam kako bi pobjegao. Donijelo mi je to i poešto neugodnih poruka u razna doba i razna davljenja, al "preživio bi". Ne mogu one bit toliko perzistentne koliko ja mogu blokat.
---
Koga okrivit za takvo ponašanje? Volio bi okrivit posljednju toksičnu vezu od prije par god sa totalno narciosidnom osobom koja me toliko iscrpila da nakon nje nisam htio imat nikakve veze u narednih xy godina. Ali ne mogu. Kriv sam si sam jer sam primjenio takav način odnošenja s drugima. Kako vrijeme ide, počinje me i to sve lagano nervirat jer je površno da površnije ne može bit. A nakon par godina postaje repetitivno i bezveze.