Imaju li smisla oni Algebra tečajevi? Vidim da ih ima iz turizma, informatike, svih područja. Samo ne znam nikog da se odlučija za to, da li se nać posal s takvom šemom?
Shooter , prošao sam 3 njihova tečaja (CCNA, RHCSA(Red Hat Certificated System Admin, RHCE(Red Hat Certificated Engineer)) . Osobno ne mogu ti reći koliko to točno znači kod poslodavaca jer trenutno studiram redovno (ne radim) i to baš na Algebri (doduše još samo moram napisat diplomski rad i čao), ali ono što ti mogu reći da su sa mnom na tečaju bila petorica gospodina(manje više sve preko 35 godina, bio sam tamo najmlađi tj. balavac xD) koji rade na aerodromu u Velikoj Gorici(neki prvi puta. a neki su obnavljali certifikat), trojica iz SPAN-a i dvojica iz MSAN-a i pitao sam ih koliko im zapravo znače ti certifikati i rekli su mi da bi bez tih certifikata imali plaću oko 7-8k neto, ovako sa certifikatima oko 11-14k tako da očito znače dosta.
E sad tečaj se izvodi na način da dobiješ video materijale snimljene od strane instruktora i prolaziš kroz cjeline(RedHat), za cisco imaš i pravu opremu (profi rutere i switcheve) pa i slažeš sheme i vidiš kako to funkcionira u stvarnom životu, ako zapneš instruktor je prisutan i potrudit će se maksimalno da ti sve objasni (znam jer mi je taj instruktor bio profesor na Algebri :) ). Polaganje certifikata je druga stvar, tu ćeš se trebati dobrano oteliti da to položiš jer 1.) Prag za prolaznost je 75% na Red hat tečajevima, a 85% za Cisco, a i na većini drugih je tako, 2.) Ispiti su složeni tako da te zajebu tj. ako nešto što ti se u onim knjiga koje dobiješ naizgled čini bezvezno i kažeš to sigurno neće biti u ispitu 99% je da će to bit u ispitu (Pretpostavka da nečega neće bit u ispitu je prvi korak k padu...trust me imam iskustva ) xD
Da sam prije znao za te tečajeve na faks vjerojatno nikad ne bi ni išao jer su se naša sveučilišta sramotno srozala po pitanju kvalitete obrazovanja (najgori u EU, rumunji su bolji od nas : )
Ono što mogu preporučit je Algebra Prediplomski studij (Sistemsko Inženjerstvo, Programsko inženjerstvo ak te zanima programiranje, Multimedijsko inženjerstvo (web dizajn, photoshop, 3d modeliranje(CAD))). Diplomski studij ne jer su nasrali previše ekonomije tamo gdje ne treba mada su nešto pričali da će mijenjati jer su se studenti bunili na to.
Istina ti tečajevi i privatni faks su dosta skupi, ali gledaj to na način da za te novce dobiješ kvalitetno up to date obrazovanje gdje ti ne pune glavu samo s teorijom već dobiješ i puno praktičnog iskustva koje će ti danas sutra stvarno koristiti u poslu ( dok se gospoda na sveučilištu lijena obrazovati i malo dodatno pomučiti, lakše je po 1001. put X-toj. generaciji studenata pričati jedne te iste stvari koje su bile aktualne prije 10-15 godina što ti na 95% sveučilišta predaju,,,šukurac)