Blade Si bio u Umagu ?
Vratio se baš sinoć, zato sam i bio neaktivan. Izvođači su prošle godine bili bolji, iako je bilo i sad dobrih nastupa koje cu nabrojat, ali je organizacija bila ove godine bolja. Nekako se jednostavnije dolazilo do šankova, punilo one kartice, a i ulazi, pogotovo oni na stadion koji su prošle godine bili čep i katastrofa, su sad bili puno pristupačniji, niti u jednom trenutku nisi morao čekat za nešto.
Petak - rep dio obavio svoje, Dječaci maksimalno raspoloženi i vidno zgaženi ali su bili top top, imao zdravicu sa Vojkom, meni dovoljno. Tram 11 također jako dobar (ja sam doduše ih vidio prvi put uživo), kao i Krešo Bengalka. Edo Maajka pak totalno razočarao, forsirao neke nove pjesme za koje nitko nikad nije čuo, koliko god je ekipa tražila Saletovu osvetu i slično. Al dobro, jedan minus od svih izvođača na stadionu je dobar omjer.
Na glavnoj je Schulz ubio i mene baš ugodno iznenadio, možda je bio i najbolji dio festivala, a onda je Van Dyk nakon njega pržio do zore kao Kalkbrenner prošle godine. Mooožda sam očekivao više od Van Dyka, al to je faza večeri kad sam već bio u bestežinskom stanju.
E onda se događa problem subote. Jednostavno sve što valja su potrošili dan prije i u subotu nije bilo gotovo pa ničeg zanimljivog.
Hurts mi nije bend za velike otvorene prostore, iako su bili profi ful i oni koji vole pop bendove tog tipa su vjerojatno bili zadovoljni. Djevojke su vrištale staaaay u prvom redu tako da valjda im je bilo ok. Ja sam stajao sastrane i pio.
Uslijedio je Ofenbach koji je bio puno bolji nego je trebao, možda mogu to prepisat i činjenici da su taman oko bas bili Englezi koji su se s nama derali Will Grigg's on fire dok su ovi puštali Freed from desire. Uglavnom simpatični dance duo, neću imat ništa protiv ako ih opet vidim negdje.
S druge strane, Dimitri Vegas i Like Mike na koje se ekipa nabrijavala više nego na Van Dyka i ikog drugog u oba dana su meni osobno bili totalno bezvezni. Neznam odakle im taj status megazvijezdi i headlinera.
Na stadionu pak u subotu nije bilo jednog izvođača vrijednog spomena.
Sve u svemu 1 dan kad je bilo svega dobrog, a drugi kad je najbolja stvar bio komercijalni francuski dance pop duo.
Petak ću pamtit stvarno kao jedan od boljih festivalskih dana, a subotu zaboravit što prije. Nije pomoglo ni gledanje Lige Prvaka prije svega toga jel.
Nadam se da će dogodine spojit dva kvalitetna dana kakav je bio prvi.