Uf Mass Effect 2. Trebala bi se još jednom proći trilogija, baš si me podsjetio na igru kad si stavio onu klub glazbu u onu temu. Iako moram priznati da mi ME1 još uvijek ima najbolju atmosferu pogotovo jer ništa ne znamo o Reaperima onda. Ali Suicide Mission nenadjebiv.
I jedna i druga igra imaju podjednako pozitivnih i negativnih stvari. Hoću reći omjer, više je pozitivnoga.
U jedinici mi se sviđa način na koji upoznaješ rase. Kao, trebao bi znati te rase jer ipak živite zajedno, ali ti kao igrač ne znaš ništa (logično). Nije da te baci u igru, pa snađi se sine, ili da te tretira kao nekog idiota, i baš te spike o rasama i običajima je nešto što me uvuklo u igru. I, naravno, hvatanje Sarena po galaksiji.
No, kako je Final Fantasy IX, barem meni, postao izrazito naporan nakon što kraljica Brahne umre, tako je i ovdje - i tvrdim da je sa Sarenovom smrću Mass Effect serijal izgubio nešto bitno. Jer kad ja u jedinici, pri onome odabiru koga želim da predstavlja ljudsku rasu (Udina ili Anderson), samo hladno kažem ''jebite se vi i vaša politika, imam pametnijeg posla'', izađem van i krene svirati onda odjavna stvar (M4 Part II)... i onda mi to sve useru sa dvojkom gdje MORAM izabrati nekog od njih dvojice, pa kičmu bih nekom zdrobio.
Užasno su me iritirali neki bugovi, ali sve u svemu, igra koju vrijedi odigrati. Više puta.
Dvojka je tehnički najbolja iz trilogije i... bla bla bla, iako mi priča nije toliko zanimljiva, reći ću samo ovo - Pragia.
Najbolja lokacija. Ikad.
Vjeruj mi da se iz trojke ne sjećam gotovo ničega. Osim onoga da je imala ''pravu'' lezbijsku scenu, a ne prividnu (u obliku Liare u ME1).