FicoLegend i šta onda ako oni to tako razmisljaju. Sta treba sa njima? Šta bi ti to uveo da se tim ljudima ispere mozak i da vjeruju da treba biti ovako kako ti kažeš? Tko kaže da je vaše mišljenje uopće ono pravilno ili moje?
Ne možeš siliti nekoga da se promjeni. Ne možeš pijancu objasniti da alkohol nije dobar za njega. Ne možeš kurvu naučiti postenom poslu. Ne možeš zatucanom čovjeku objasniti nesta, a samim time ni da se ne ponaša ili izražava kako bi trebao. Sta ga treba ubiti ili ne znam sta s njime zato što ne studira ili nije pametan kao ti, ili pak nema pogled na svijet kao ti ili ne vjeruje u istoga boga.
Ne kužim vas koji ste barem inteligentni da razmisljate na ovakav način. Ne ti sada konkretno, nego općenito.
Čekaj malo, uzmi primjer da netko vjeruje da su svi ljudi iz Bugarske, Tunguzije, bilo čega, niža vrsta. Ti to ne bi kritizirao? Postoje naivci koji će pasti pod utjecaj nekoga tko to govori. I broj će samo postepeno rasti. Zašto? Zato što svi šute.
Netko misli da je pedofilija isto što i ljubav. To se ne bi smjelo kritizirati?
Evo sad da je Zemlja ravna ploča ili pak pitanje cjepiva. Ti misliš da se to ne smije kritizirati? Ako postoji jedna glupa osoba, postoji ih više. I ako jedna glupa osoba ima hrabrosti nešto reći, imat će ih nakon njega više. Najlakše je reći: "A da, ok, to je tvoje mišljenje", i bok, ništa ne reći o tom mišljenju. Najlakše je ignorirati što se događa umjesto da se na neki način preuzme inicijativa pa makar to bila kritika.
Šta mene briga hoće li se nekome promijeniti mišljenje, jasno i glasno ću kritizirati nešto što je krivo mišljenje jer vjerovao ili ne, postoje univerzalno dobra i loša razmišljanja jednako kao što postoji siva granica u kojoj se osoba orijentira prema vlastitom moralu.