Evo vam info iz prve ruke. 30 CV koje poslodavac primi, 29 je odradjeno perfektno. To znam jer sam 3-4 mjeseca radio kao recruiter za jednu manju kompaniju. Ako se spominju nebitni detalji, tipa da je Cola poklonik Bujice, ljudi to upakuju u kontekst samog radnog mjesta a ne navode cisto nepovezano.
Vecina CV koji su pristigli bili su na jednoj stranici jer je to isuvise dovoljno da prikazu sve tvoj sposobnosti za poziciju. Zavisno od branse do branse ali sada se i u drugim sektorima koriste dizajnirani CV. Evo jedan primjer:

Kao sto sam naveo sve ostale gluposti se ne navode i CV na 3 lista ja licno (ne govorim za druge) ne bih ni pogledao.
Sa druge strane, od 29 perfektnih CV eventualno je jedna osoba zaista sposobna za posao. Stoga, CV ne predstavlja nista drugo nego cisto povrsne informacije o kandidatu koji uveliko laze a velika je vecina njih upravo takva. Ako kaze radio je kao podrska razvojnom timu, da jeste ali pravio kafe. Radio je kao analiticar, da jeste ali slagao podatke u excel tablice. Primjeri su banalni ali na nekom visem nivou razlika nije drugacija.
Na osnovu svega navedenog i iz price sa par ljudi sa dosta iskustva iza sebe, CV je cisto tu da se zadovolji forma. Naravno da ces ti na osnovu CV i te ljude pozvati na razgovor ali vjerujte da razgovor traje 3 do 5 minuta. Svakako ovdje pricam o zemljama EU i SAD a ne kaljuzi balkana gdje CV mozes napisati na masnom papiru od bureka.