DAkle kaj tebi je ostala još ta peta godina ili kaj? U kojoj si fazi ako nije tajna ofc.
Jos je peta godina ostala, oko samog upisa na taj diplomski sam popusio svjetski, jer je mene najvise zanimalo to racunovodstvo/revizija, ali je proslih godina tamo bila navala i prosjeci su bili dosta visoki (visi od mojeg), pa se nisam usudio nego sam otisao na financije, koje iako su popularne zadnjih par godina su upadali sa mojim prosjekom ljudi, i znaci to je bila neka "sigurna" opcija.
Problem je sto je mojeg razmisljanja bilo pola faksa tako da je na upis financija otislo 220 ljudi (proslih godina nikada nije islo preko 130-40), prima se na svakom smjeru redovno 120 studenata, tako da je prosjek otisao u nebo, i umjesto proslogodisnjeg 2.85 je zadnji upao redovno sa 3.75, a ja naravno nisam bio blizu toga.
Jos veci jebi se meni u lice je bio da sam mogao upasti na racunovodstvo i sve ostale smjerove redovno samo da sam se usudio upisati (ima 3 kruga upisa, u svakome se moze odabrati samo 1 smjer), ali se popunilo i to do kraja tako da mi je jedina opcija bila otici izvanredno (placas punu skolarinu i nemas status studenta, znaci ne mozes imati studentski ugovor, xica itd, sve ostalo je isto, kao i diploma) ili otici redovno na neke druge smjerove tipa menadzment, trgovina, turizam itd ali mislim da bi mi s time bio ogroman problem zaposljavanje. I onda sam nakon razgovora sa starcima odlucio da je pametnije platiti te pare i otici na racunovodstvo, tako da sam to upisao i sada rjesavam tu zadnju godinu.
Sto se tice ovog samog razgovora za posao, na kraju sam bio otisao i ostao na razgovoru upravo iz ovog razloga sto je Blade napisao, ja sam cijelo vrijeme mislio da se to pocinje raditi u roku par tjedana, tipa odmah prvi mjesec, ali mi se zenska na razgovoru nasmijala i rekla da ako dobijem posao ne bih krenuo prije sredine drugog mjeseca, eventualno treci mjesec, tako da mi je to pozitivno. Sam razgovor je bio dosta opcenit, mislim da sam ostavio solidan dojam tamo iako mi je cv tragican, i valjda ce me pozvati na daljnji razgovor.
Tvrtka djeluje ozbiljnije nego sto sam mislio, odnosno dosta je veca i rekla je da su zadnje 3 godine zaposlili na puno radno vrijeme sve koji su im bili na strucnom osposobljavanju tako da bi bilo solidno kada bi dobio posao, samo sto ostaje problem te udaljenosti, jer iako sam uzeo auto od staroga danas, trebalo mi je jedno 40-45 minuta iako sam vozio u 1 sat kada bi trebalo biti manje prometa.
Edit : Bogati jesam nasrao teksta