al nadam se da ce nekad u skorije vrijeme reformirati gimnazije,tj. omogucit ljudima da slušaju predmete koji ih zanimaju za buduce skolovanje ,a ne da moraš cucat na kemiji 4 godine bez ikakvog buduceg interesa(da bio sam na dva popravna iz kemije ).
To je bio i plan. Razradili bi se različiti programi koji bi potom učenika usmjeravali svojom satnicom i intenzitetom rada prema onome čemu teži. Ako ti ide matematika i fizika, imat ćeš više matematike i fizike. Ako želiš biti jezikoslovac, manje matematike, kemije i sl., a puno više jezika i književnosti.
Radilo se na promjeni gradiva, općenito se provodila modernizacija jer smo mi još zapeli u prošlom stoljeću. To bi se najviše osjetilo na lektiri koja bi bila hm... Lakša za čitati. Realno gledano, koliko god kulturna baština bili autori kao što su Gundulić ili Marulić, teško se može razumijeti i prijevod, a kamoli izvorni tekst. Ne rade se gotovo nikakva moderna djela što bi se promijenilo ovom reformom. Vidio sam na listi da su se spominjali A Clockwork Orange i Fahrenheit 451.
Sve u svemu jako važna reforma koja je prekinuta zbog ideoloških sranja ljudi na vlasti. Forsiranje HRASTA i Željka Markića i Ilčića...
Najveća šteta sigurno na budućim naraštajima. Govorim kao osoba koja upravo izlazi iz srednje škole, program je užasan i sve se temelji na štrebanju. Jedino znanje koje dobijemo je gastroenterološko zbog gastritisa...
A ako ćemo materijalno gledati, ministar je fino bacio u zrak 54 milijuna kuna što je ionako preduvjet da netko uđe u HDZ.