A reforma je išla prema rasterečenju ali jasno mnogi prof. su se uzjebali jer eto njihov predmet se marginalizira. Čim se spomenulo npr. da će se čitati dijelovi Judite našli se ovi da će djeca biti neobrazovana (realno to nitko nije ni čitao)
Onda žele da netko npr u gimnaziji može birati jaču biologiju ili sat manje onda se jave krelci kojo misle da će svijet propasti ako klinci ne znaju razmnožavanje rakova.
Škola treba biti usmjerena prema stjecanju zanimanja. Ili strukovna i radiš ili gimnazija pa faks, pa ako ne upadneš ili ne želiš onda školovanje za zanimanje.
Kod nas si svi predmeti bitni i sve se mora znati. Jer ako ne znaš da je stogodišnji rat trajao 116 g ne možeš raditi.
Ako ne znaš da je 1086 bilo 5624 vodenice u engleskoj ne možeš raditi.
I tako dalje.
Profesori misle da je njihov predmet najvažniji i da ako te to ne jebe 1 % da je to nešto grozno.
Klinci izađu sa 10474027303 glupom činjenicom a ne znaji ni CV napisati, napisati mail obični popuniti uplatnicu.
Kod nas baba od profe PC nije znala ugasiti. Takvi mene uče
Uglavnom, šteta što je to stalo.
Ja sam protiv 9 g osnovne škole. Ako ideš rasteretiti učenike, čemu još jedna godina škole. 1 g manje rada i uplate u proračun.
Školstvo ne prepoznaje talente i ne usmjerava.
Treba raditi na prepoznavanju talenata i pomagati razvitak. I lakše omogućiti prebacivanje.
Ujednačiti gradivo bazičnih predmeta a onda naglasak na pojedine u pojedinim školama.
Dakle ako ideš u jezičnu gimnaziju deri po jezicima, u drugoj po matematici itd.
I općenito je danas glupo piliti po činjenicama kada ti je svo znanje dostupno na mobitelu.
Treba znati nešto raditi i specijalizirati. Pa danas nema doktora koji operira srce, jetru, nos nego jbt imaš doktora za desni bubreg i lijevi bubreg pa za paku pa za palac. Nije da su doktori glupi nego zbog količine znanja moraš se specikalizirati.
Uvedite informatiku kao obevezan predmet i tipkanje sa 10 prstiju i svatko da zna osnovne MS paketa word, excel itd.
Pustite djecu na miru sa informacijama kolilo žaba živi u špišić bukovici
Poslano sa mog E2303 koristeći Tapatalk