Kakve to ima veze? Mučenje svake životinje je za osudu i zatvor.
Ajmo malo o ovome. Što ti smatraš pod ''mučenje''? Realno gledajući, i ubijanje životinja za omiljeni hamburger kojeg ćeš pojesti nakon posla je mučenje.
Doduše, ja to još uvijek dijelim na ''životinje'' i ''štetočine'' i meni nikad nije (niti će mi biti) isto niti mislim u isti koš trpati miša i, recimo, mačku.
Kad bismo gledali kroz povijest ovog planeta, koji postoji (prema nekim procjenama) 4.5 milijardi godina, jasno ti je tu bilo svakakvih promjena i da je mnogo životinjski vrsta pomrlo. Vrsta za koje nikad nećemo ni znati da su postojale. Kako se klima mijenjala tako su se i životinje, ali i ljudi trebali prilagoditi tome. Tko se nije prilagodio, izumro je - kratko i jasno. Kao što recimo i bijela rasa izumire u zemljama kao što su Njemačka, Švedska i Francuska. Neke životinje će krepati uskoro, a nekima možemo i pomoći tako da ubrzamo taj proces. Evo moj top 4:
1. miš - štetočina; razloge sam već naveo
2. štakor - njemu ili se trebaš diviti ili ga mrziti iz dna duše; najčešći prijenosnik bolesti
3. čivava iliti mutirani štakor; zato jer je vjerojatno najgadnija životinja koja postoji
4. vjeverica iliti divovski štakor; također štetočina koja jede orahe (zajvaljujući njima kila oraha i jest 80 kn, ako ne i više) i lješnjake i apsolutno ničemu ne služi
Već mogu naslutiti kakav ćeš odgovor napisati, a isto tako, kladim se da ubijaš pauke kad ih vidiš na zidu, a to ti je još najbolji prijatelj - hvata ti muhe po kući. (
dobivaš okladu ako nisam u pravu, hej!) Ljudi koji se plaše pauka (tzv. arahnofobija) bi zbilja trebali potražiti stručnu pomoć.