Ja sam prvi za pomoć ljudima i sve to, također ne možeš ostavit ljude pred granicom u nekim poljima da umru ili pucat na njih...
Ali moramo paziti na sigurnost naših građana (bila to Hrvatska, Francuska, Njemačka, Belgija....) Nemoguče je sve te ljude provjeriti, a ako ih se prati/prisluškuje/isptuje onda svi popizde da se narušava sloboda i ustavi te slične pizdarije.
Neke stvari se moraju promijeniti, neke slobode se moraju oduzeti za dobrobit večine.
Dosta je bilo "political correctness" i razno raznih aktivista za slobodu ljudskih/vjerskih i ostalih prava.
Činjenica je da znamo u kojoj skupini su ovakvi radikali, jasno, velika večina nije kriva što je to tako, ali oni bi se trebali žrtvovati da sigurnosne snage imaju veća prava i relaitvno lakši posao da spriječe ovakve događaje.
znam, znam, isto se desilo nakon 9/11 te je NSA tajno došla do velike slobode i ljudima se to ne sviđa nakon 14 godina jer su zaboravili kakav horor se desio i da se opet može ponoviti. Ovo je rat sa vrlo sposobnim ali i totalno ludim ljudima. Nije lako.
Također su vlasti iskoristile situaciju za totalno druge razloge. sve je to bilo pogrešno obavljeno ali počelo je s dobrim namjerama i sada bi se slično ali, naravno, bolje postupiti.
Svaki put kad se ovakve stvari dogode mislim isto, osječam se jednako. Ne razumijem ove ljude koji komentiraju "boli me k za Franckusku/USA/Englesku/Njemačku" praktički "to nije ovdje pa mi se jebe" samo se stavite u položaj da je netko vaš voljen ubijen ili da ste vi osakačeni za cijeli život sa ozbiljnom ozljedom. Zbog čega? Neću ni ulazit u njihova "uvjerenja" niti koliko su ti narodi propatili zbog "zapada" To su luđaci, crno na bijelo. Ovo nije način, ovo je besmisleno i "mali" ljudi nisu krivi zbog politike svojih vlada. Oko za oko? ajde molim te...
Svijet je u ratu i to si moramo priznati. Neprijatelj ne bira sredstva. Dok se mi borimo za slobodu govora, privatnosti itd. oni su prvi koji nam to žele oduzeti, dešavaju se terorstički napadi i pokolji, ljudi su poklani kao stoka. stvari se moraju promijeniti.