Ova generacija u AAA slučaju neće biti ni sposobna vrtiti igre u 60 fps-a, ako se ne varam, s time se muči i 1080ti kartica.

Ova generacija u AAA slučaju neće biti ni sposobna vrtiti igre u 60 fps-a, ako se ne varam, s time se muči i 1080ti kartica.
Sve se igre daju navuc na 60 fps, pitanje je samo koliko je developer spreman grafike zrtvovati.

Impresivno, jako impresivno.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-forza-motorsport-7-xbox-one-x-true-4k-showcase

Eto znaci konzola moze gurati 4K60 kad se dobro optimizira. Najs!

...samo što će naići na isti problem kao i Pro konzola gdje developera uopće neće biti briga za nekakve dodatne optimizacije već će udariti nekakvu 1440p rezu ili 1800p i call it a day.

Nikome se ne isplati trošiti vrijeme i novac na to jer primarno tržište su već postojeće originalne konzole.

Ove indijance što će izać za NAJJAČU KONZOLU SVIH VREMENA!!!! bi baba vanga isprogramirala na 8K dok bućka maslo utorkom popodne.

...samo što će naići na isti problem kao i Pro konzola gdje developera uopće neće biti briga za nekakve dodatne optimizacije već će udariti nekakvu 1440p rezu ili 1800p i call it a day.

Nikome se ne isplati trošiti vrijeme i novac na to jer primarno tržište su već postojeće originalne konzole.
Mislim da će Assassin's Creed već pokazati razliku u odnosu na Pro verziju. Da li će ta razlika opravdati kupnju nove konzole treba vidjeti.

Zato je šteta što se MS nije usredotočio na eskluzive koje bi mogle iskoristiti X kako treba. Osim Forze 7 koja izgleda bolesno dobro stvarno. Gledam sam DF video u 4K i stvarno genijalno igra izgleda. I masa multiplat E3 igara radila je samo na Xbox One X tako da tek treba vidjeti kako će raditi na Prou. U svakom slučaju trebate pogledati ovaj video...jako je dobar.

https://www.youtube.com/watch?v=uXWnHl6MCyI

Pa za pro bi trebalo biti isto ali u nešto manjoj rezoluciji. Razlika između Xone i PS4 je oko 50% jači gpu u korist PS4 (ili 30% slabiji  ako gledamo s X strane ) a tako je nešto i ovdje. Bitno da se optimiziraju igre kako framerate ne bi trpio.
Ovo za video, ako je XX 499 to ne znači da će next gen biti skuplji jer ne izlazi sad. Pojeftinit će komponente.

Mislim da će Assassin's Creed već pokazati razliku u odnosu na Pro verziju. Da li će ta razlika opravdati kupnju nove konzole treba vidjeti.

Zato je šteta što se MS nije usredotočio na eskluzive koje bi mogle iskoristiti X kako treba. Osim Forze 7 koja izgleda bolesno dobro stvarno. Gledam sam DF video u 4K i stvarno genijalno igra izgleda. I masa multiplat E3 igara radila je samo na Xbox One X tako da tek treba vidjeti kako će raditi na Prou. U svakom slučaju trebate pogledati ovaj video...jako je dobar.

https://www.youtube.com/watch?v=uXWnHl6MCyI
Potvrdjeno je od strane Ubisofta da ce obje verzije koristit 4k checkerboard, a vidjet cemo kakva ce razlika u grafi biti.

Čekaj, šta i XboxX podržava taj čekerboard? Mislio sam da je to Sony za sebe izmislio, možda su im posudili patent? 

Čekaj, šta i XboxX podržava taj čekerboard? Mislio sam da je to Sony za sebe izmislio, možda su im posudili patent? 
Nije patentirano.

Ubisoft je to izmislio i njihov je tech. Prva igra koja je mainstream koristila je bio Rainbow Six Siege.

Potvrdjeno je od strane Ubisofta da ce obje verzije koristit 4k checkerboard, a vidjet cemo kakva ce razlika u grafi biti.
Vrlo vjerojatno premalena da 99% populacije skuži neku razliku. Kako je već netko napisao, većini developera vjerojatno se ne bude dalo zajebavati s dodatnim optimizacijama za X izdanje konzole budući da će istih na tržištu biti premalo da bude vrijedno uloženog vremena (osim ako MS ne sklopi s pojedinim izdavačima neke ugovore za dodatnu promociju Xbone X izdanja igre).

Ako MS želi ozbiljnije prodavati 4K marketing, trebat će nove ekskluzive (kao showcase za konzolu). A kada (i ako) će one doći, to je pak drugo pitanje.

Ne znam jel se već spominjalo, dost ste se raspisali, al jeste vidjeli Spencerov stav o 60fps koji je, ukratko, "hahahah koji će vam to kurac, 4K BABY YEAH lol"?

Ne znam jel se već spominjalo, dost ste se raspisali, al jeste vidjeli Spencerov stav o 60fps koji je, ukratko, "hahahah koji će vam to kurac, 4K BABY YEAH lol"?
Ove Pro i X konzole bi imale nekakvog smisla kada bi davale 60 fps-a u igrama koje su inače 30 fps-a na običnoj konzoli.(što mogu jer imaju više nego dovoljno snage za to)
Ovako služe samo za prodaju 4K TV-a i kao priprema tržišta za next gen koji će ciljati nativni 4K i sav novi tech.

60fps će ciljati koliko i prije, dakle rijetki, iako bismo sad mogli imati dosta slučajeva da igre na Pro i XX izgledaju skoro isto ali se bolje izvode na XX. Mislim, to su sve igre koje će izlaziti na PS4 i Xbox one, tako da bi mogli dobiti dosta bolje performanse na Xbox one X u odnosu na recimo stari PS4 ako ne koristimo 4K već downsampling.

Forza 7 u 4K i HDR-u je nešto najlijepše što sam vidio od vožnji. Gamersyde postavio 4K HDR video, pa sam ga skinuo i pogledao. Prebolesno izgleda igra. Šteta što nema konzola drugih takvih igara jer možda bi i štedio za konzolu. Ovako teško.

Pa Turn 10 su majstori. Oni su napravili day 1 Forzu 5 u 1080p i 60 fps dok su se ostali godinama mucili sa 720p i 900p na originalnom xbox one. Uopce me ne cudi 4K60 fps za njih, al zalosno je da cak i sa takvom snagom developeri ne mogu dat pravi 4K sto su obecavali vec je isto sub native kao na PS4 Pro i svakakav upscale tech za fake 4K.