Čim sam vidija temu, zna sam da Dormin drži sve pod kontrolom. A i Voltriz je tu kad zatreba.
I ja sam glasa za ISS. Jedini mogući odgovor realno, gledajući cijeli serijal ili ne. Stvar odgoja valjda. Ništa protiv Fife inače, igrala se i ona krcato. Doduše, najčešće je to bio Manager mode. 06 i 07 su mi najdraže bile za igrat taj segment. Razbucaš cijelu ekipu u prvoj sezoni, kupiš sve bitnije mladiće, prodaš nepotrebno i samo lagani simulation uz ispijanje Cedevite. I da ne zaboravim ooodlične soundtrackove koje su imale ove gore spomenute dvije verzije. Nevjerojatno koliko su utjecaja imale te dvije Fife na glazbu koju danas slušam.
Ja zaista volim fudbal, to je nesto sto mi je obiljezilo zivot. Samim tim, svake godine od 99 se kupovao i ISS i FIFA kada skoro niko...
I baš zato ja ne volim Fifu. Fifa (barem ovih par novijih verzija) je sve ono šta mrzim u današnjem nogometu. Lakrdijaški komercijalistički moderni mainstream nogomet, uz pokoju iznimku. Općenito sve manje pratim današnji nogomet, izuzev jedinog kluba koji me zanima i kojeg pratim od kad znam za sebe, pa je to neki moj stav. Nepobitno je da Fifa ima svoju publiku, i to milijunsku, ali ja protestiram. A kad već pričam sa romantičarske strane, neusporediv je prikaz Serije A jednog ISS-a sa današnjom prezentacijom Fifine Premierlige. Pa i danas, kad to stvarno više nije taj stari ISS osjećaj, opet postoji ta
Master Liga, taj simpatični japanski arkadni pristup nogometu, pa te strelice sa formom... pa sami oni zvukovi u meniju su totalno japanski đir i momentalni nostalgični knock out. Općenito, dovoljno je pogledat jedan video i sve je jasno.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=rSxU8fV9-V8
Uostalom, kako nazvati igranje sa onim svemirskim Brazilom prije desetak godina i stavljanje R.Carlosa na desno krilo da ulazi na šut, nego čistom romantikom.
Teško je, skoro pa nemoguće sabrati sve te tisuće i tisuće odigranih partija u neki tekst, jer bi se bez pretjerivanja mogla napisati i knjiga. Strašne uspomene i strašan serijal. Inače, igra sam i taj This is Football pokušaj, čisto da vidim tko se to uopće usuđuje raditi nogomet pored Fife i Pesa. Oslo Bože bodi.
Evo još jedan brutalan video kojeg sam jednom već stavio, a koji odlično dočarava neka prošla vremena.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=WcxE1rM6jLA
U ovom trenutku, više od ičega bi volija (pa čak i više od toga da sutra izađu Death Stranding ili Persona) da me neko danas nazove i kaže samo sljedećih 6 riječi.
Kod mene. Ovaj vikend. PES. Turnir.