Da, recenzije su (očekivano?) jako pozitivne. Meni nema smisla igrati nastavak prije nego li završim prvijenac. Čak sam pročitao na par mjesta kako je dvojku najbolje igrati odmah nakon završetka jedinice jer je u protivnom dosta teško pohvatati radnju.

Pokrenuo i vidio da igra ima opciju uvoza sejva od jedinice šta je čisti znak da je jedinica obavezna!
Nakon šta sam probao, teško će biti vratit se na jedinicu pošto je ova sa galsovima te drastično boljim modelima likova uz predivan art!
Tu su kao i prije day/night cycle te dinamička promjena vremena...

Sviđa mi se povratak starih likova; tj nekih - znam za Edera...
Ja bi volio da je u igri i Grieving Mother koja mi je bila odlična!

Znam da sam u prvom prelasku riješio cijelu onu tamnicu ispod Caed Nue.
Na slici u linku se vidi i lik/kip koji nam na početku dvojke uništi utvrdu...

Simplified Story of Pillars of Eternity:

https://youtu.be/w_2jQZkuNqI

doktor1 Izbjegavam gledati išta više o dvojci dok ne dovršim ponovno jedinicu pa da te pitam kad već igraš. Kad importaš save, jel se lik može ispočetka napraviti?

Mislim da je obavezno raditi lik ispočetka i nemožeš sa starim jer nisam dobio tu opciju...
Ovdje te pita za uvoz sejva iz jedinice te svejedno sljedi character creation jer jbg.... Vidjet ćeš kada kreneš igrat

- Your quest states carry over

- Conversation choices, and how you dealt with your companions, friends, foes, and orlan babies will all carry over.

- The save game is cross platform compatible, so you will be able to import from Mac to Linux, Gog to Steam, etc.

- If you directly or indirectly got a companion killed or never recruited them in your save game, they will not be present in the Deadfire.

- If you’ve never played Pillars of Eternity, during the introduction to Deadfire, you will be able to make choices from Pillars of Eternity as though you had played through the game, similar to the Mass effect series.

- In all cases, you’ll begin as a level 1 character.

I kao šta sam rekao, igrat ovu igru bez odigrane jedinice nema smisla! Smatram da se gubi velika količina lorea po pitanju svijeta, likova i događaja ukoliko se krene na dvojku bez igranja prethodnika!

Btw, koga zanima, u crvenom okvir je dio svijeta u kojem se odvija jedinica dok je u žutom dio iz dvojke:
*Eora, svijet Pillarsa

Jao pa ovo je izaslo, a ja nisam ni skuzio. Uzimam ovaj tjedan sigurno.

Ja ću se strpiti još mrvicu. Taman dok jedinicu ponovno dovršim jer sam vidio da ima malo problema s importanjem pa čekam hotfix. Ali 90 na Meti, odigrat će se.

ja cu pričekati malo sa buyom. imam previše igara ne završenih xDDDD

Proso samo character creation dio i na moje iznenađenje pronaslo mi je save iz prošlog.

Usko povezano sa prvim nastavkom tako da nema smisla igrat samo drugi ,bar iz storytelling perspektive.

To sigurno, ali iskustvo iz dosadašnjih igara me naučilo da je save transfer samo način da se povisi imerzija i osjećaj da igrač značajno utječe na priču svojim prethodnim postupcima, što zapravo nije i teško može biti slučaj.

Ali drago mi zbog te opcije. Ipak sam u prethodniku zajedno s DLC-ima utrošio preko 100 h, riješio praktički sve side i companion questove. Šteta doduše što se ne vraćaju i meni dragi likovi kao što su Durance, Grieving Mother i Devil of Caroc. Oh well, valjda se barem pojavljuju ili spominju kao cameo.

Šteta doduše što se ne vraćaju i meni dragi likovi kao što su Durance, Grieving Mother
Slažem se... Volio bi da su tu Durance i Mother... Durance da mi kaže dvije pametne.. No možda ga sretenm negdje...
No, zasada od novih likova Xoti je odličan lik!

Ja sam nakon deset sati došao u Neketaku i grad je predivan... Ali samo odradit neke sidequestove pošto imam drugih obaveza okolo po oticima  :)
U svakom segmenu je igra napredak od prethodnika i pravi je užitak ponovno biti u tom svijetu!

Par slika:

Pri prvom prelasku mi Durance nije bio posebno interesantan, ali u iduća dva... ekscentričan i odlično napisan lik.

Nisam daleko doso(port maje) ,al igra je top.

Napredovala u svim aspektima i ovaj piratski setting je pun pogodak.

edit
Prva zamjerka one pomorske bitke su nepotrebne i dosadne.

Malo me loading time nervira. Umjesto svih sitnica koje su stavili u igru mogli su se malo sa time pozabavit.

Jesi na SSDu?
Sve je dosta brzo osim početnog loadinga nakon ulaska u igru

Nije ,imam ssd od 125 gb jedonstavno mi ne stane. Nisam ocekivao da cu morat i pillarse stavit na ssd da ni se normalno vrtili.

Znam da je smiješno, ali probaj updejtati drivere za grafičku. Ja sam na GTX 660 i nakon ovih zadnjih (s kojima je PoE 2 podržan) sada umjeto nekih minutu loadinga, učitavanje save pozicije mi traje svega 15 sekundi. Nemam pojma koji je vrag bio (možda je bio problem s prebacivanjem tekstura u memoriju grafičke ili tako nešto), ali sada je učitavanje masivno kraće. I ja sam isto na HDD-u (Samsung od 1 TB).

Što se igre tiče, pozitivno sam iznenađen u tih prvih par sati. Još sam se umjesto importa savea pozabavio samim save import editorom i odlukama iz prvog PoE, pa sam i to donekle "osvježio". Inače na prvu, igra je jako lijepa (odlično izgleda na high, pogotovo novi sustav osvjetljenja), promjene iz prvog dijela su prenijete (poput AI ponašanja likova i novog editora), glazba je mix one stare/nove i onog što sam čuo u Tyrannyju, voiceoveri besprijekorni zasad...

Zasad nastavak kakav smo samo mogli poželjeti.: )

Zasad nastavak kakav smo samo mogli poželjeti.: )
Samo ima jedna loša vijest - Josh Sawyer, glavni i odgovorni za Pillarse te za Fallout New Vegas, Neverwinter Nights 2 itd uzima pauzu, a neki kažu i odlazi jer želi radit nešto drugo pošto mu je nakon 19 godina dosadilo raditi party based RPG naslove a čini se možda i igre...

Mislim da je već to veliki udarac za novi nastavak Pillarsa ukoliko ga bude!

Btw, lokacije su odlične! Ova dole koju smo vidjeli od početka je tako mistična, a zvukovi su vrh!

Do sada nemam zamjerke nakon 15 sati, (u igri je prošlo mjesec i dva dana). Još nisam imao morkse bitke i to možda nije trebalo, ali ajde, ne smeta me toliko! Toliko sam se uživio da kod istraživanja doslovno hodam sa likovima, ne trčim, a i sve to dodatno začine Trial of Iron / Expert modovi!

Šteta za Sawyjera, ali koliko sma razumio iz njegovih natpisa, čini se da taj odmor nije na neodređeno. Možda uzima pauzu kao razvojni direktor, ali i on sam prije toga je radio kao dizajner. Kontam da ga budemo vidjeli opet među Obsidanovcima kad-tad.

Inače, vezano uz onaj moj post o učitavanju, kasnije sam ipak uvidio da je početno učitavanje duže, dok su ona naknadna, uključujući i učitavanje nakon izlaska iz igre, mnogo brža. To je bio problem u prvom dijelu, koji su kasnije popravili sa zakrpama, da bi se potom isti javio u Tyrannjyu,pa potom sad i ovdje. Realno i baš nije toliko iritantno.

Inače, zaboravih reći, igra se može završiti u prvih desetak minuta, što je zapravo mogućnost izbora kakvu želim vidjeti. Nešto slično kao i u FC 4 i 5.: p

7 dana kasnije

Imam problem. Uzeo sam one drvene kutije sa onog broda sa kojim sam se susreo na moru(quest povezan sa brass citadelom) i nakon kaj sam odplovio ženska izade iz kutije obavim razgovor i nakon toga mi bude crni ekran sa crvenim prekriženim krugu za ikonicu(ko onaj koji se pojavi kad prodete misem preko nekog dijela do kojeg se nemoze doc). Nece se loadat nakon toga ,ostavio sam pol sata da proba loadat i nista. To mi je jedini save na 35 sati igre,mislim da cu si presudit.