Između prethodne i sljedeće RPG igre ubacio ovo. Iza mene je jedno i pol odigrano poglavlje i jedna epizoda wannabe serije.
OK je. Napucuvanje je za sada dosta zabavno, posebice jer se s vremenom mogu izvoditi svakakve fore. Šteta što je igra toliko skriptirana pa igrač na raspolaganju ima uglavnom jedne te iste skučene levele gdje se više manje ponavljaju isti scenariji. Rockstar je barem s Max Payneom 3 imao dosta različitih levela, ovdje imam dojam da ću se kroz cijelu igru napucavati u istim okruženjima.
Pisanje mi je so far OK - premisa je zanimljiva, iako svi materijali koji obrađuju tu tematiku na kraju imaju problem s istim logičkim zavrzlamama (bit će zanimljivo vidjeti kako je Remedy pristupio tom izazovu). Motivi i karakterizacija glavnog protagoniste su nažalost dosta mršavi - random guy željan osvete odjednom zna upravljati svi mogućim arsenalom te kao iz šale ubija stotine specijalaca. Lol. U Max Payneu si barem znao da igraš s policajcem, dok je Alan Wake imao svoj poseban štih, svjetiljku i revolver.
Tehnički je igra prilično impresivna (posebice teksture), pod uvjetom da čovjek ima doma nuklearnu elektranu od PC-a koja će to vrtiti na native rezoluciji. U protivnom je nužnost korištenje konzolaške render tehnike koja rezultira pomalo mutnjikavim / bluranim prikazom igre što vjerojatno gg funkcionira na TV-u, no ne nažalost i na monitoru.
Što se tiče serije, ajde, nije neki užas kakav sam mislio da će biti. Koncept je zapravo dosta fora i nešto nesvakidašnje, no mislim da puno bolje funkcionira u konzolaškom prostoru, nego li na PC-u.
Mislim da će to biti na kraju neko 7/ (nategnuto) 8 od 10 iskustvo. Što je zapravo lošije od prethodnih Remedy naslova koji su redom bili genijalna iskustva. Eh moj Microsoft, što si to napravio Fincima :(