Ne bi baš uspoređivao ovo s 3DS-om jer iako je dosta velik fokus na igranje u pokretu (kroz marketing), ovo je ipak kućna i prijenosna konzola. Za prijenosne se u startu očekuje da koštaju nešto manje, dok je za kućnu konzolu neki očekivani range između 300€ i 400€ (do 450€ max). 250€ bi iz moje perspektive bilo savršeno za Nintendo (200€ za nas gamere), ovih 300€ je nategnuta gornja granica do koje su gameri spremni ići imajući u vidu reputaciju Nintenda i njihove igraće brendove. Najveće pitanje na kraju će biti kakav će biti support drugih izdavača i koliko će realno godišnje igara dolaziti na tu konzolu.
Nema to veze što je prijenosa i kućna konzola. Više je prijenosna nek što je kućna. I opet nisu ništ naučili. Ti plaćaš 279 funti za kakve specifikacije? Za 50-70 funti više kupiš si Pro.
Zapravo itekako ima. Zato su se svi nahajpali na onaj trailer gdje frajer se igra na velikom TV ekranu, izađe iz kuće i nastavi se igrati i dalje.
I uzmi u obzir da "odrasli" gameri odrasli na Nintendu će sada imati svoje klince pa imati tako fleksibilnu konzolu za ljetovanja, posjeti baki / djedi, rodbini, školske izlete, whatever izgleda super. Potencijal da se dogodi novi Wii.
Branding je dobro odrađen, ostaje vidjeti koliko će takva cijena biti opravdana i proći kod širokih masa. Mislim da za takvu prijenosnu konzolu nisu ljudi ni očekivali ne znam kakve specifikacije, Nintendo očito ne želi biti kopija MS-a / Sonyja. I dalje su svoji pa eto, valjda nam dobro dođe i takav igrač na tržištu.
Možda developeri, imajući u vidu ideju konzole i poseban popratni hardware, riskiraju s novim zanimljivim ip-evima. Zato kažem, treba vidjeti kakav će biti support. Možda se dogodi opet flop, a možda se Nintendu isplati riskiranje. Zbilja je teško reći sada.