I ja sam, kao i većina vas, oko ovog naslova bia poprilično skeptičan. O igri nisam imao nikakvo izraženo mišljenje, uopće nisam maštao o njoj, a u jednom trenutku sam čak i zaboravio da je u fazi izrade. Sve to zahvaljujući današnjoj gaming industriji koja od kultnih serijala, od igara koje su nam obilježile djetinstva - radi isprazna ništavila.
Maloprije sam izdvojia neko vrijeme i pogleda sam najbitnije djelove Square-ove konferencije od sinoć - trailere. (nije mi palo na pamet pogledati cilu konferenciju i ta tri sata vrhunskog marketinškog preseransa) Doša sam do sljedećeg zaključka. Ili Square Enix radi bolesno dobre trailere ili sam ja totalna budala i naivac. Prihvaćam da sam budala, ali naivac nikako. Environment trailer je od paranoičnog skeptika koji kad vidi siluete sumnjivih likova koji se približavaju noseći poluproizvod od igre prstima poseže za revolverom, napravia budalu koja odjednom vjeruje svakoj riječi Square-a i očekuje igru epskih proporcija. Ne znam. Kvotajte me za par miseci.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=xdjHkeRppZ0
Ne znam ni koliko im ide u prilog što se dugo, al stvarno predugo otega sav taj proces pravljenja ove igre i sav taj misticizam oko nje. Ali po svemu viđenom, dojma sam da su u Square-u stvarno otegli muda pokušavajući vratiti serijal na staze slave. Svaka slika i svaki trailer mi to govori. Ili će napravit grandioznu igru zbog koje se i u 2016. isplati igrati Final Fantasy, ili će otjerati sve manji broj fanova i ostaviti nas na nekim starim, bezvremenskim djelovima franšize iz nekih boljih vremena. Nadam se da će bit ovo prvo, i da će baš one skeptike s početka pridobiti. Solid je dobro primjetija, interes je preslab, a očekivanja su nikakva, što je s obzirom na to o kojem je serijalu riječ, prilično čudna stvar. Final Fantasy je i dalje Final Fantasy koliko god on vozio nekim drugim smjerom.
Nikako mi se ne sviđa šta se svaki serijal, svaka igra koja je imala neku svoju tradiciju, kulturu, udodvorava mainstreamu, pa onda udre zapadnjačku spiku na 100%, ali valjda danas to tako mora. (bravo FromSoftware)
Složit ću se i sa Voltrizom. Družina je totalni Wrong Direction, al to itekako može biti ispravljeno ako su likovi dobro napisani, ako je dijalog dobar. Sve je to nešto čime jedan Final Fantasy može i mora obilovati, nešto šta ćemo quotati tu po forumu. Dajte nam i slobodu, dajte nam jaw-dropping animacije, dajte nam epski OST, dajte nam smislenu priču, dajte nam neki lijek protiv situacija kad nam u 3 ujutro pada glava u krilo, al je toliki gušt trčkarat chocobom po krajoliku, pa ne želimo izgasit igru.
To nam dajte. Mi ćemo vama pare.