Odigran do kraja demo tijekom vikenda.
Osobno, kandidat za preorder.
Do sada sam preorderao samo Witcher 3 i MGSV.
Da krenem s borbom na koju sam imao najvise "primjedbi".
I dalje je kaos, ali ne onako jako kao na pocetku. Prije sam radio gresku, jer sam mashao po kvadratu i to nije licilo na nista.
Dovoljno je drzati kvadrat, onda Noctis lupa udarac za udarcem i to vec lici na nesto. S tim da pocne lupati s malim macem, pa prebaci na lance (ne lanci, nego oruzje Lance), ima tu i Heavy Sword (2hander).
Mislim, da se to mijenja kako mijenjas specijalne napade, jer svako oruzje ima svoj specijalni napad.
Ili se mijenja ovisno kako si poredao oruzja u Weapon izborniku. Nisam siguran.
Najvecu prednost u borbi ostvarujete, ako pravodobno stisnete Parry, jer se onda otvara Counterattack napad koji obicno obori neprijatelja i tad je u Off-guard stanju.
Druga se situacija otvara kad vas suborac obori neprijatelja. Tada se pojavi zuta zona (krug) u blizini neprijatelja do koje morate stici i stisnuti trokut (ako se ne varam). Nakon toga slijedi gangbang gdje se svi medusobno izmijenjuju u lupanju, a na vama je samo da pravovremeno stiscete kvadrat, te kad vam dosadi lupanje stisnete trokut i aktivira se specijalni napad od lika koji je trebao biti iduci na redu ili koji je zapoceo gangbang. Ovo mi lici na totalni overkill, ako ste vjesti u pravovremenom stiskanju kvadrata, jer koliko sam skuzio mozes linkati udarce u nedogled. Tj. dok ne promasis ili dok ne aktiviras specijalni napad. U vecini slucajeva je neprijatelj mrtav prije tog specijalnog napada, ali oni lemaju dok god se sekvenca ne prekine na neki nacin (slucajno ili namjerno).
Kakav bi to FF bio bez summona (GFova) ili kako se vec zovu u ovom dijelu. Dobijete Odina Ramuha (hvala luka1504 ).
Vjerojatno znate radnju dema. Krepao vam auto i vi sad morate pronaci Bahamuta kojem je ucijenjena glava. Bahamut je prejeben. Mrcina 4-5 veca od vas, mlatite ga vise manje po nogama/repu. Malo po malo ga grickate i vjerujem da bi ga se dalo roknut i bez Ramuha, al reko, ajde kad ga vec imam. Caka je da ga mozete aktivirati samo kad vam HP padne na 0. Sto mi je cudno. Znaci Hp vam je na 0, aktivirate Ramuha. Odgledate animaciju napada i Bahamut dalje nastavlja koracanje Vjecnim Lovistima, a vi uzmete rog kao dokaz da ste ga roknuli. Znaci summon je prakticki pobjeda u borbi.
Napomenuto je da, ako porazite obicne protivnike s summonom da necete dobiti EXP. Znaci summone cuvamo samo za Boss borbe.
Nadam se, da ste bar malo stekli dojam o borbi. Pogledajte youtube, da vidite to u pokretu, necete si spoilat previse od price.
Sve se odvija u jednom podrucju. Nema granica, mozete ici kamo zelite unutar tog dijela. Igra je predivna. Nisam kompetentan da radim usporedbe u dlaku i razne tehnologije koje se koriste ili ne. Ali na prvu izgleda stvarno lijepo.
Nisam naletio na nikakve tehnicke poteskoce. Sve je tece glatko. Zvuk mi je u par navrata zablokirao na sekundu-dvije, ali mislim, da je to do mog PS4, a ne igre.
Cindy mehanicarku su stvarno napravili kao da je iz Dukes Of Hazard serije/filma. Hillbilly naglasak, odjeca u tragovima i cijeli razgovor aludira na guranje i provjeravanje ispod haube. Uglavnom svida mi se. ;)
Nisu mi smetale niti ostale sinkronizacije (britanski naglasko i sl). Takve stvari me uopce ne diraju. Inace od japanskih igara ocekujem takve sexy stvari i to mi je normalno, za razliku od purista.
Jedna od "smijesnih" stvari. U demu cijelo vrijeme svuda trcite. Noctis se bas trudi dok sprinta. Ono nagnut napred i sl. a odjednom dodu do njega kompanjoni i idu istom brzinom, a trckaraju uspravno.
Ima nevidljivu staminu, te nakon 10-ak sekundi sprinta, mora stati primiti se za koljena i malo odahnuti. Pa opet za sekundu-dvije moze sprintati dalje. Nervirajuce!
Uspio sam to malo ublaziti s povremenim skokom (kao da se resetira stamina).
Ali ne mislim igrati na taj nacin igru, da moram svakih 5 koraka skociti. Pa ne igram Crash Bandicoota!
Namjeravam zavrtiti demo jos koji puta. Mislim da mogu sad free roamat, te mi se cini da je Bahamut opet dostupan za encounter. Pa mozda budem malo bolje skuzio kako funkcioniraju oruzja i sl.
Ako imate kakvih specificnih pitanja, slobodno pitajte.